ΥΓΕΙΑ

Αυχενικό σύνδρομο: Ανακαλύψτε την αιτία του πόνου με ένα online test

Ο χρόνιος πόνος στον αυχένα είναι ένα συχνότατο ορθοπαιδικό πρόβλημα που οφείλεται είτε στην υπερβολική καταπόνηση των μυών είτε στη σταδιακή φθορά των αρθρώσεων (αρθρίτιδα).

Αυχενικό σύνδρομο: Ανακαλύψτε την αιτία του πόνου με ένα online test

Ο πόνος σε αυτό το σημείο του σώματος σπανίως υποδεικνύει κάποια σοβαρή πάθηση, εκτός αν συνοδεύεται από άλλες ανησυχητικές ενδείξεις όπως το μούδιασμα ή η αδυναμία στα χέρια.

Για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το αυχενικό σύνδρομο, θα πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή αιτιολογία του πόνου. Η Mayo Clinic έχει σχεδιάσει ένα εύχρηστο online test που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα ακριβή αίτια του πόνου.

Στην παρακάτω εικόνα θα δείτε στα ελληνικά τις πληροφορίες που πρέπει να καταχωρίσετε. Χρησιμοποιήστε την εικόνα σαν οδηγό και πατήστε εδώ για να κάνετε το test.

neck pain

Ενδεικτικά:

Αν ο πόνος εμφανίστηκε σταδιακά, εντείνεται από τη σωματική καταπόνηση και το στρες και συνοδεύεται από τον πονοκέφαλο και τη μυϊκή αδυναμία, ο πόνος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα σπονδυλικής στένωσης, ρήξης μεσοσπονδυλίου δίσκου ή διαστρέμματος.

Αν ο πόνος εμφανίστηκε ξαφνικά, εντείνεται από την κακή στάση του σώματος και συνοδεύεται από τη ναυτία και τον πόνο στους ώμους, τα χέρια ή το στέρνο, ο πόνος μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα τραχηλικής σπονδύλωση, ρήξης μεσοσπονδυλίου δίσκου ή κεφαλαλγίας τάσης.

Διαβάστε επίσης:

Αυχενικό σύνδρομο: Τρεις εύκολες ασκήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο
Η ιδανική στάση στο σεξ αν πονάει η μέση σας!
Ήρθε ο απόλυτος δονητής για... τη μέση σας!