ΥΓΕΙΑ

Άνοια: Το γρήγορο τεστ που δείχνει αν κινδυνεύετε

Ένα νέο διαδικτυακό τεστ αξιολογεί τον κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ και οι ειδικοί συνιστούν να το κάνουν όλοι οι ενήλικες άνω των 50 ετών.

Άνοια: Το γρήγορο τεστ που δείχνει αν κινδυνεύετε

Το τεστ γνωστικής λειτουργίας λανσάρεται σήμερα από την ιστοσελίδα Food for the Brain και αποτελείται από τέσσερα μέρη.

Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρώσετε το τεστ. Στην αρχή δίνονται οδηγίες και παραδείγματα ώστε να διευκολυνθείτε.

Το τεστ περιλαμβάνει απλές ερωτήσεις για τις συνήθειες σας και με βάση τις απαντήσεις σας αξιολογεί κατά πόσο κινδυνεύετε από τη νευροεκφυλιστική νόσο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι 37 ερωτήσεις του τεστ, σε συνδυασμό με τα διαδραστικά τεστ μνήμης, μπορούν να ενθαρρύνουν το κοινό να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής του ώστε να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας και παράλληλα παρέχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την πάθηση.

Το τεστ σχεδιάστηκε από τον καθηγητή David Smith του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έναν από τους κορυφαίους Βρετανούς ειδικούς στον τομέα της Έρευνας για το Αλτσχάιμερ.

Το τεστ είναι πλέον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, αφού προηγήθηκε πιλοτική δοκιμή σε 200.000 άτομα. Επίσης, το τεστ χορηγήθηκε δοκιμαστικά από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να κάνετε το τεστ.

dementia test

Άλλα διαθέσιμα τεστ:

Τεστ: Ξέρετε πώς να είστε... υγιείς;
Τεστ αχρωματοψίας: Είστε βέβαιοι ότι βλέπετε όλα τα χρώματα;
Οnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!