ΥΓΕΙΑ

Ουλίτιδα: Τι μπορεί να πάθετε αν αγνοήσετε την αιμορραγία των ούλων

Τα δόντια που δεν καθαρίζονται σχολαστικά συγκεντρώνουν πέτρα, η οποία προκαλεί διόγκωση και αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα.

Ουλίτιδα: Τι μπορεί να πάθετε αν αγνοήσετε την αιμορραγία των ούλων

Η αιμορραγία είναι η ένδειξη φλεγμονής που ονομάζεται ουλίτιδα.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ουλίτιδας γίνεται με καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ και χρήση νήματος, καθώς και καθαρισμό από οδοντίατρο ή περιοδοντολόγο, ο οποίος θα κρίνει αν χρειάζεστε και κάποιο φαρμακευτικό στοματικό διάλυμα.

Αν πάσχετε από ουλίτιδα και επισκεφθείτε τον οδοντίατρο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για αναστρέψιμη πάθηση.

Εάν όμως δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα και να προκληθεί μόνιμη βλάβη στα δόντια και τη γνάθο σας.

perles

Η περιοδοντίτιδα εκδηλώνεται με όλα τα συμπτώματα της ουλίτιδας αλλά επιπλέον και με καταστροφή του οστού και των ιστών που στηρίζουν τα δόντια .

Η μακροχρόνια απώλεια οστού και ιστών είναι αποτέλεσμα φλεγμονής με συνέπεια την κινητικότητα στα δόντια. Η κινητικότητα αυτή μπορεί να εκδηλωθεί σαν αραιοδοντία. Ο βαθμός κινητικότητας θα αυξάνει αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα το πρόβλημα και μπορεί να υπάρξει ακόμη και απώλεια δοντιών.

Κανόνες στοματικής υγιεινής

-Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.
-Καθημερινό βούρτσισμα πρωί και βράδυ και χρήση οδοντικού νήματος.
-Χρήση στοματικών αντισηπτικών με τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Διαβάστε επίσης:
Χαλασμένο δόντι: Ποιους κινδύνους κρύβει για την υγεία
Εγκυμοσύνη και δόντια: Τι πρέπει να προσέξετε