ΥΓΕΙΑ

Ένα έξυπνο τρικ για πιο εύκολο ύπνο το καλοκαίρι (βίντεο)

Ήπιατε ζεστό γάλα και μετρήσατε δεκάδες προβατάκια όμως και πάλι στριφογυρίζατε για ώρες στο κρεβάτι μέχρι να σας πάρει ο ύπνος...

Ένα έξυπνο τρικ για πιο εύκολο ύπνο το καλοκαίρι (βίντεο)

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι δυσκολεύουν αρκετά τον ύπνο, υπάρχει όμως ένα εύκολο τρικ που πρέπει να δοκιμάσετε για πιο ξεκούραστες και γαλήνιες νύχτες.

{youtube}tt247mla-ko{/youtube}

Όταν θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι το βράδυ και θα σκεπαστείτε με το σεντόνι, φροντίστε να αφήσετε εκτεθειμένες τις πατούσες σας.

Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται η μέση θερμοκρασία του σώματος και αποστέλλεται στον εγκέφαλο η «εντολή» ότι είναι ώρα να κοιμηθούμε.

Όταν η μέση θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη, είναι υψηλά και τα επίπεδα εγρήγορσης, λειτουργεί πιο αποδοτικά η μνήμη και τα αντανακλαστικά μας είναι καλύτερα. Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε προς το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει και εντείνεται το αίσθημα της υπνηλίας.

Μπορούμε να δώσουμε μια έξτρα ώθηση στο σώμα μας ώστε να μειωθεί η μέση θερμοκρασία του αφήνοντας τις πατούσες ξεσκέπαστες όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Στις πατούσες μας δεν υπάρχουν τρίχες να «παγιδεύσουν» τη θερμότητα και παράλληλα τα άκρα μας διαθέτουν εξειδικευμένη αγγείωση που επιτρέπει την ταχύτερη απώλεια θερμότητας.

Έτσι, το ελαφρύ αεράκι που μπαίνει από το παράθυρο θα βοηθήσει να δροσιστούν οι πατούσες, άρα και να μειωθεί πιο γρήγορα η θερμοκρασία του σώματος και να σας πάρει εύκολα ο ύπνος!

Δοκιμάστε το!

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάστε την πανεύκολη τεχνική 4-7-8 για ύπνο σε 1 λεπτό! (βίντεο)
Υποφέρετε από διαταραχές ύπνου; Δείτε τι μπορεί να φταίει
Μήπως σας λείπει ύπνος; Τα σημάδια που το μαρτυρούν