ΥΓΕΙΑ

Νερό: Πόσο πρέπει να πίνεις για μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα και πίνουν αρκετό νερό πετυχαίνουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Νερό: Πόσο πρέπει να πίνεις για μεγαλύτερη απώλεια βάρους

Έρευνα έχει δείξει ότι άνθρωποι μέσης ηλικίας που έπιναν δυο ποτήρια νερό πριν το φαγητό έχασαν περίπου 2 κιλά περισσότερα από τους υπόλοιπους, ενώ άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που αύξησαν την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια δίαιτας έχασαν περισσότερα κιλά συγκριτικά με όσους έπιναν λιγότερο από ένα λίτρο νερό την ημέρα.

Ο τρόπος με τον οποίο το νερό μεγιστοποιεί την απώλεια βάρους δεν είναι ξεκάθαρος. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νερό περιορίζει το αίσθημα της πείνας, επειδή γεμίζει το στομάχι και προκαλεί γρήγορα κορεσμό.

bigstock Happy Woman Drinking Water Fro 67670299

Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι η λεγόμενη «θερμογένεση που προκαλείται από το νερό», σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση νερού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του σώματος. Παρ’ όλα αυτά, το φαινόμενο αυτό δεν έχει αποδειχθεί.

Το Ινστιτούτο Ιατρικής (IOM) συστήνει στους ενήλικες άνδρες την κατανάλωση 3,7 λίτρων νερού την ημέρα και στις γυναίκες 2,7 λίτρα νερού την ημέρα, αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά ή εκτελούν έντονη σωματική δραστηριότητα χρειάζονται περισσότερο νερό την ημέρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πάντως ότι αν και δεν διαθέτουμε αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι η αυξημένη πρόσληψη νερού μειώνει το βάρος, το να πίνουμε νερό έχει σίγουρα πολλά άλλα αποδεδειγμένα οφέλη.

Διαβάστε επίσης:

Αδυνάτισμα: 5 ροφήματα πριν τον ύπνο που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Ποια ώρα της ημέρας μπορείς να φας γλυκό και να αδυνατίσεις!

Νερό & γυμναστική: Πόσο να πίνετε πριν, μετά και κατά τη διάρκεια