ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνταιτο Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ,  στο πλαίσιο του 7ου ετήσιου ενημερωτικούσυνεδρίου για την σκελετική υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης(20 Οκτωβρίου).
Δωρεάν εξετάσεις οστεοπόρωσης το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνταιτο Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στο πλαίσιο του 7ου ετήσιου ενημερωτικούσυνεδρίου για την σκελετική υγεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης(20 Οκτωβρίου).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις αρτηριακήςπίεσης, μετρήσεις αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη και μετρήσεις χοληστερόλης απόεθελοντές νοσηλευτές στο πλαίσιο της επιδημιολογικής μελέτης CHECK-POINT.

Όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσίαειδικευμένων ιατρών, Ορθοπεδικών και Παθολόγων, οι οποίοι με βάση τις ενδείξειςπου θα προκύπτουν από τις μετρήσεις θα συμβουλεύουν κάθε εξεταζόμενο αν θαπρέπει να απευθυνθεί στο θεράποντα ιατρό του για εξετάσεις και περαιτέρωέλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί επίσηςομιλία από Ορθοπεδικό, σχετικά με τηνοστεοπόρωση, την πρόληψη, την αντιμετώπισή της, τα νέα δεδομένα και τα οφέληαπό την εφαρμογή κατάλληλης εξατομικευμένης θεραπείας. Το κοινό που θαπαρευρεθεί στην εκδήλωση θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να αντλήσειπερισσότερες πληροφορίες από πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες από επιστήμονες καιιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και από τα ενημερωτικά έντυπα για τηνοστεοπόρωση, τα οποία έχουν δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της Α’ Μαιευτικής καιΓυναικολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών.

Η ELPEN στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικήςυπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποιεί υπό την αιγίδα τουΕλληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, για δεύτερη συνεχήχρονιά, τις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την οστεοπόρωση, με στόχο να συμβάλλει στηνπρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Οιμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό, με 3εξειδικευμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της ELPEN, τα οποία η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία τηςγια τις ανάγκες της κλινικής μελέτης OSTRIA.