ΥΓΕΙΑ

Το τέλος της πρεσβυωπίας με επαναστατική μέθοδο

Μία νέασελίδα ανοίγει για την οφθαλμιατρική αλλά και για όλους τους πρεσβύωπες, ηοποία αφορά σε μία επαναστατική μέθοδο, για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Ηεπέμβαση είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψειστις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η μέθοδοςπαρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και ΔιαθλαστικήςΧειρουργικής στο Άμστερνταμ

Το τέλος της πρεσβυωπίας με επαναστατική μέθοδο

Μία νέασελίδα ανοίγει για την οφθαλμιατρική αλλά και για όλους τους πρεσβύωπες, ηοποία αφορά σε μία επαναστατική μέθοδο, για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Ηεπέμβαση είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψειστις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η βελτίωσηστην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα καισταδιακά η όραση για κοντά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και 3 μήνες μετά τηνεπέμβαση.

Η μέθοδοςπαρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και ΔιαθλαστικήςΧειρουργικής στο Άμστερνταμ.

Ηδιόρθωση πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι ενός μικροσκοπικούενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA ) o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο γιακοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.

Μάλιστα, όπωςαναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάλλιας, η εφαρμογή τηςνέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, όσον αφορά την βελτίωση της όραση του ασθενούς.

Σύμφωναμε τον κ. Μάλλια ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών, τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη» στον κερατοειδή χιτώνα στο μη επικρατές μάτι του ασθενούς. Η «τσέπη» αυτήδημιουργείται από τον χειρουργό με τη χρήση του Fempto Second Laser μέσα σεμερικά δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση νυστεριού. Η εμφύτευση του δακτυλίου είναιαπλή και σύντομη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή επικέντρωσητου δακτυλίου στον οπτικό άξονα του κερατοειδούς.

Ο μικροσκοπικός δακτύλιος φέρει 8400 μικροοπές,έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η φυσιολογία του κερατοειδούς και να παραμένει οκερατοειδής υγιής με το πέρασμα του χρόνου.

Ασθενείς οι οποίοι, έχουν υποβληθεί στην επέμβαση αυτή, αναφέρουνότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες για κοντά, όπως να βλέπουντο ρολόι του χεριού, να βλέπουν τα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, τις τιμέςστο super market και τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους πολυκατοικιών,καθώς και το menu στο εστιατόριο χωρίς να χρησιμοποιούν κοντινά γυαλιά.

Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που μετά από χρόνια οασθενής εμφανίσει καταρράκτη είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επέμβασητης αφαίρεσης του καταρράκτη χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση τουενδοκερατοειδικού δακτυλίου.