ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Το τέλος της πρεσβυωπίας με επαναστατική μέθοδο

Το τέλος της πρεσβυωπίας με επαναστατική μέθοδο

Μία νέα σελίδα ανοίγει για την οφθαλμιατρική αλλά και για όλους τους πρεσβύωπες, η οποία αφορά σε μία επαναστατική μέθοδο, για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Η επέμβαση είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η μέθοδος παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής στο Άμστερνταμ

Μία νέα σελίδα ανοίγει για την οφθαλμιατρική αλλά και για όλους τους πρεσβύωπες, η οποία αφορά σε μία επαναστατική μέθοδο, για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.

Η επέμβαση είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά η όραση για κοντά συνεχίζει να βελτιώνεται μέχρι και 3 μήνες μετά την επέμβαση.     

Η μέθοδος παρουσιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής στο Άμστερνταμ.

Η διόρθωση πραγματοποιείται με την εμφύτευση στο μάτι  ενός μικροσκοπικού ενδοκερατοειδικού δακτυλίου (KAMRA ) o οποίος διορθώνει την όραση, τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ  του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάλλιας, η εφαρμογή της νέας μεθόδου γίνεται σε πολύ μικρό χειρουργικό χρόνο, έχει άμεσα και  θεαματικά αποτελέσματα, όσον αφορά την βελτίωση της όραση του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον κ. Μάλλια ο μικροσκοπικός δακτύλιος, ο οποίος στο κέντρο του έχει  άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών,  τοποθετείται μέσα σε μία «τσέπη»  στον κερατοειδή χιτώνα στο μη επικρατές μάτι του ασθενούς. Η «τσέπη» αυτή δημιουργείται από τον χειρουργό με τη χρήση του Fempto Second Laser μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση νυστεριού. Η εμφύτευση του δακτυλίου είναι απλή και σύντομη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή επικέντρωση του δακτυλίου στον οπτικό άξονα του κερατοειδούς.

Ο μικροσκοπικός  δακτύλιος φέρει 8400 μικροοπές, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η φυσιολογία του κερατοειδούς και να παραμένει ο κερατοειδής υγιής με το πέρασμα του χρόνου.

Ασθενείς οι οποίοι, έχουν υποβληθεί στην επέμβαση αυτή, αναφέρουν ότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες για κοντά, όπως να βλέπουν το ρολόι του χεριού, να βλέπουν τα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, τις τιμές στο super market και τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους πολυκατοικιών, καθώς και το menu στο εστιατόριο χωρίς να χρησιμοποιούν κοντινά γυαλιά.

Να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που μετά από χρόνια ο ασθενής εμφανίσει καταρράκτη είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί  επέμβαση της αφαίρεσης του καταρράκτη χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση του ενδοκερατοειδικού δακτυλίου.

 


BEST OF NETWORK

PlusQueen