ΥΓΕΙΑ

Η ορθή στάση του σώματος κάνει κακό στην πλάτη...

Αλλάζουν τα δεδομένα για το πως πρέπει να καθόμαστε στο γραφείο, έτσι ώστε να μην επιωαρύνουμε την πλάτη μας.
Η ορθή στάση του σώματος κάνει κακό στην πλάτη...

Αλλάζουν τα δεδομένα για το πως πρέπει νακαθόμαστε στο γραφείο, έτσι ώστε να μην επιωαρύνουμε την πλάτη μας.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ορθή στάση καθίσματοςγια τους εργαζόμενους στα γραφεία, επιβαρύνει και συγκεριμένα πιέζει την πλάτη.

Η καλύτερη στάση κατά την οποία πρέπει κάποιοςνα κάθεται στο γραφείο του είναι ναγέρνει ελαφρά προς τα πίσω, σε περίπου 135 μοίρες. Οι ειδιοί διαβεβαιώνου ότι με αυτό τοντρόπο μειώνονται οι πόνοι στηνπλάτη.

Ερευνητές από τη Σκωτία και τον Καναδάπραγματοποίησαν την έρευνα τους στο Νοσοκομείο Woodend στο Aberdeen και 22εθελοντές με υγιείς πλάτες πήραν μέρος στη δοκιμασία.

Η μετατόπιση του σπονδύλου βρέθηκε να είναιμεγαλύτερη όταν οι ασθενείς βρίσκονταν στην όρθια στάση των 90 μοιρών καιμικρότερη με τη θέση του σώματος στις 135 μοίρες,γεγονός που υποδηλώνει ότιλιγότερη πίεση τοποθετείται στους σπονδύλους και στου σχετικούς μυς καιτένοντες όταν η στάση καθίσματος είναι πιο χαλαρή.

Όταν εξέτασαν τα αποτελέσματα των δοκιμών, οιερευνητές διαπίστωσαν πως η στάση των 135 μοιρών είναι η καλύτερη για την πλάτηκαι ισχυρίζονται ότι κατ'αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να κάθονται όλοι οιάνθρωποι.