ΥΓΕΙΑ

Aids: ατομική ευθύνη και συνεργασία κράτους & ΜΚΟ για την εξάλειψή του

Το κράτος σε συνεργασία με τις ΜΚΟ,  μπορεί για να συμβάλλει στηνεξάλειψη της μάστιγας του aids.
Aids: ατομική ευθύνη και συνεργασία κράτους & ΜΚΟ για την εξάλειψή του

«Gettingto Zero- Μηδένισέ το». Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλωνμας. Να μηδενίσουμε τις νέες λοιμώξεις. Να μηδενίσουμε τους θανάτους.

Το μήνυμα αυτό στέλνει ο υπουργόςΥγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τους Aids που είναι αύριο 1ηΔεκεμβρίου.

Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη αναλυτικάέχει ως εξής:

«Η Ελλάδα το 2013 είχε όντως μια μεγάλη επιτυχία.Ανασχέσαμε το μεγάλο ρυθμό αυξήσεως των κρουσμάτων του ιού του AIDS. Μεταξύ των ετών 2008-2012 είχελάβει εκρηκτικές διαστάσεις κυρίως μεταξύ των χρηστών ηρωίνης, οι οποίοι είχανπολύ μεγάλη μόλυνση.

Όμως, αυτή η επιτυχία δε σημαίνει ότιπρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ακόμα είμαστε πολύ ψηλά. Αυτή η μάστιγα υπάρχειδυστυχώς στην Ελλάδα και πρέπει το κράτος μας σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, όπουαυτό χρειάζεται, να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στηνεξάλειψη αυτής της μάστιγας.

Και βεβαίως πρέπει να το πούμε για τοτέλος:

Ναι μεν η αντιμετώπιση του κρουσμάτωντου ιού του AIDS αποτελείαπαράβατο χρέος της Πολιτείας αλλά αυτό δε φτάνει. Υπάρχει και η ατομικήευθύνη, που ο καθένας από εμάς πρέπει να ξέρει ότι με τη συμπεριφορά του στησεξουαλική του ζωή μπορεί να θέσει την υγείας, όχι μόνο τη δική του αλλά καιτων οικείων του προσώπων. Άρα, πρέπει και ο καθένας από εμάς ατομικά να συμβάλλεισε αυτή την προσπάθεια».