ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα
«Η κατανάλωση κρέατος δεν αυξάνει την ολική θνησιμότητα, αλλά αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένο κρέας με το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την υγεία μα

«Η κατανάλωση κρέατος δεν αυξάνει την ολική θνησιμότητα, αλλά αυτό συμβαίνει όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένο κρέας με το μεγαλύτερο ερωτηματικό για την υγεία μας να βρίσκεται στην προσθήκη των διαφόρων συντηρητικών και την πραγματική ασφάλεια τους για τον ανθρώπινο οργανισμό», τόνισε ο Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών κ. Δημήτρης Ρίχτερ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου  με αφορμή το 17ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου (13-14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel .

Στο συνέδριο θα συζητηθούν ορισμένα από τα κεντρικότερα σήμερα στην καρδιολογία ερωτήματα, όπως ποιά τρόφιμα οδηγούν στην μακροημέρευση και τη μακροβιότητα και πως τρέφονται οι πληθυσμοί που ζουν περισσότερο από το μέσο όρο όπως οι Ικαριώτες.