ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τεστ 5 ερωτήσεων εντοπίζει τα πρώτα σημάδια Αλτσχάιμερ

Τεστ 5 ερωτήσεων εντοπίζει τα πρώτα σημάδια Αλτσχάιμερ

Πέντε απλές ερωτήσεις μπορούν να αποκαλύψουν τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Πέντε απλές ερωτήσεις μπορούν να αποκαλύψουν τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Το τεστ διαρκεί περίπου 15 λεπτά και μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με τις διαγνωστικές εξετάσεις. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν το τεστ στο σπίτι και στη συνέχεια να συζητήσουν τα αποτελέσματα με το γιατρό τους.

Το τεστ δοκιμάστηκε σε περισσότερα από 1.000 άτομα άνω των 50 ετών και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 28% από αυτούς αντιμετωπίζε νοητική κατάπτωση και μερική απώλεια μνήμης.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στα αποτελέσματα αναλυτικών διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν στους ίδιους ασθενείς. Ο ερευνητής Ντάγκλας Σαρ, διευθυντής του Κέντρου Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, δηλώνει πως το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμεση και έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ.

Αν και το τεστ δεν παρέχει επίσημη διάγνωση της νόσου, επιτρέπει στους γιατρούς να παρακολουθούν τις πιθανές αλλαγές στις επιδόσεις των ασθενών όσο περνά ο καιρός. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τεστ εντοπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα νοητικής επεξεργασίας και μνήμης σε τέσσερις στους πέντε ασθενείς.

Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνει το τεστ φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.

1. Αγοράσατε προϊόντα αξίας 1,95. Πόσα ρέστα θα πάρετε από ένα χαρτονόμισμα των 5;

2. Κατονομάστε τις εικόνες (η ορθογραφία δεν έχει σημασία).

3. Ποια χαρακτηριστικά είναι όμοια σε ένα ανοιχτήρι και σε ένα σφυρί; Γράψτε γιατί μοιάζουν τα δύο αντικείμενα.

4. Γράψτε τους αριθμούς επάνω στο ρολόι και τοποθετήστε τους δείκτες ώστε η ώρα να είναι 10 λεπτά μετά τις 11. Ονομάστε το μεγάλο δείκτη L και το μικρό δείκτη S.

5. Ονομάστε 12 διαφορετικά φρούτα ή λαχανικά.

BEST OF NETWORK

PlusQueen