ΥΓΕΙΑ

Τα 7 λάθη που κάνουμε και δεν υποχωρεί το κρυολόγημα

Πολλά από αυτά που πιστεύουμε για το κοινό κρυολόγημα είναιμύθος . Όχι , δεν θα κρυολογήσετε γιατί βγήκατε έξω με  βρεγμένο κεφάλι. Αλλά εδώ είναι ό, τι είναιαληθινό . Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος, κάνει κάποια κοινά για όλους λάθη, ταοποία όχι μόνο δεν κάνουν καλό στον οργανισμό του, αλλά επιδεινώνουν τασυμπτώματα.
Τα 7 λάθη που κάνουμε και δεν υποχωρεί το κρυολόγημα

Πολλά από αυτά που πιστεύουμε για το κοινό κρυολόγημα είναιμύθος . Όχι , δεν θα κρυολογήσετε γιατί βγήκατε έξω με βρεγμένο κεφάλι. Αλλά εδώ είναι ό, τι είναιαληθινό . Όταν κάποιος αισθάνεται άρρωστος, κάνει κάποια κοινά για όλους λάθη, ταοποία όχι μόνο δεν κάνουν καλό στον οργανισμό του, αλλά επιδεινώνουν τασυμπτώματα.

Τα 7 λάθη αντιμετώπισης του κρυολογήματος είναι :

Προσποιήστε ότι δεν είστε άρρωστοι

Αυτό ποτέ δεν λειτουργεί. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε μία ίωση. Όταν αρρωσταίνετε , θα πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας . Το σώμα σαςχρειάζεται επιπλέον ενέργεια για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη. Αν προσποιηθείτεότι μπορείτε να εργαστείτε , ειδικά αν έχετε πυρετό , το μόνο που θα καταφέρετεείναι να εξαντληθείτε παραπάνω.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο πολύωρος ύπνος είναι είναι το κλειδί για ένα υγιές ανοσοποιητικόσύστημα . Σε μία μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρεςκάθε βράδυ έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από μία απλή ίωση ή νακρυολογήσουν.

Αν νιώθετε τα αρχικά συμπτώματα της ίωσης και τουκρυολογήματος, πηγαίνετε πιο νωρίς για ύπνο.

Τα επίπεδα του στρες είναι «στο κόκκινο»

Οι ορμόνες του άγχους κάνουν πιο ευάλωτο το ανοσοποιητικόσύστημα, οπότε χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει έναν ξένοεισβολέα, όπως έναν ιό ή ένα μικρόβιο.

Δεν πίνετε πολύ νερό

Όταν ο οργανισμός είναι καταβεβλημένος, έχει πυρετό ήταλαιπωρείται από ρινική συμφόρηση, χρειάζεται περισσότερο νερό. Το νερό θαβοηθήσει τον οργανισμό να διατηρείται ενυδατωμένος ρυθμίζοντας και τηθερμοκρασία του σώματος, ενώ ρευστοποιεί τις βλέννες . Προς αυτή την κατεύθυνσηβοηθούν ακόμα οι χυμοί, τα ροφήματα, η σούπα.

Σε αντίθεση με ό, τι έχετε ακούσει , ακόμα και το γάλα βοηθάει,καθώς η αντίληψη ότι προκαλεί συσσώρευσητης βλέννας είναι ένας μύθος .

Πίνετε αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει και επιδεινώνει τα συμπτώματα τουκρυολογήματος . Μπορεί επίσης να καταστείλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και -ενδεχομένως - να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα για την αντιμετώπιση τουκρυολογήματος και του πυρετού, που παίρνετε .

Χρησιμοποιείτε υπερβολικά τα αποσυμφορητικά σπρέι

Η υπερβολική χρήση αποσυμφορητικών σπρέι , μπορεί στην αρχήνα ανακουφίζει από το «μπούκωμα» στη μύτη, και να βοηθάει στον ύπνο που τόσοέχετε ανάγκη όταν είστε κρυωμένοι, ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση μετά απόκάποιες ημέρες , δεν ενδείκνυται, όπως αναφέρεται και στα φυλάδια οδηγιώνχρήσης των φαρμάκων αυτών.

Συνεχίζετε να καπνίζετε τον ίδιο αριθμό τσιγάρων

Περιορίστε τη συνήθεια αυτή, προσφέροντας ένα διάλλειμα στονοργανισμό σας