ΥΓΕΙΑ

Κυστική Ίνωση: Εκστρατεία για να βγει το όνειρο αληθινό

Με σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μας», ξεκινάει η  καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και οικονομικής ενίσχυσης των ασθενών με κυστική που χρειάζονται μεταμόσχευση, είναι εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από ασθενείς με Κυστική Ίνωση, για τους συνασθενείς τους!
Κυστική Ίνωση: Εκστρατεία για να βγει το όνειρο αληθινό

Με σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μας», ξεκινάει η καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Κυστική Ίνωση και οικονομικής ενίσχυσης των ασθενών με κυστική που χρειάζονται μεταμόσχευση, είναι εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από ασθενείς με Κυστική Ίνωση, για τους συνασθενείς τους!


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης «Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο», με έδρα την Αθήνα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος για την Κ.Ι., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Απριλίου.


Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης των ασθενών με Κυστική Ίνωση που χρειάζονται μεταμόσχευση, πραγματοποιεί την έναρξή της μέσω ενημερωτικού περιπτέρου στη Θεσσαλονίκη, αύριο Σάββατο, στο εμπορικό κέντρο MEDITERRANEAN COSMOS, από τις 11:00 μέχρι τις 16:00.


«Στόχος μας είναι να δώσουμε 4.000 μπλουζάκια, δημιουργώντας κοινό ταμείο για τους ασθενείς αυτούς, για την κάλυψη μέρους των 40.000 ευρώ της προκαταβολής για μεταμόσχευση πνευμόνων, θέλοντας να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση σε μια 2η ευκαιρία για ζωή».


Η πόλη της έναρξης δεν ορίστηκε τυχαία, καθώς αναμένουμε επί χρόνια την πλήρη θεσμοθέτηση των μονάδων Κυστικής Ίνωσης ενηλίκων και παιδιών Β. Ελλάδος, στα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο», με αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης στη χώρα μας.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, ύστερα από την επίσκεψη του εκπροσώπου του Δημήτρη Κοντοπίδη στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Βιέννης (AKH), όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις πνευμόνων σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση, αλλά και με συνεχή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), κάνει προσπάθειες για την οργάνωση των διαδικασιών, με πολύ θετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.


Έτσι λοιπόν, για το 2014, έχουν αυξηθεί οι ασθενείς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για προμεταμοσχευτικό έλεγχο και μεταμόσχευση, ενώ υπάρχουν πολλοί ακόμη ασθενείς που είναι σε παρόμοια κατάσταση.


Καθώς τα έξοδα είναι πολλά και για πολλούς αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα στο να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ο Σύλλογός πραγματοποιεί μια οργανωμένη καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης με το σύνθημα «Η κάθε μας ανάσα, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα μας».


Γνωρίζοντας τις οικονομικές ανάγκες των ασθενών, σε συνεργασία με τους αρμόδιους ιατρούς και συντονιστές, ο Σύλλογος προσπαθεί να συλλέξει χρήματα για όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και βρίσκονται σε αναμονή ή θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία, αυτήν της μεταμόσχευσης, προστατεύοντας τον σκοπό του από αποσπασματικές κινήσεις που θα αποδυναμώσουν την κεντρική ιδέα του ενιαίου ταμείου για όλους, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.


Η οποιαδήποτε αποσπασματική ή μη εγκεκριμένη κίνηση μπορεί να εκθέσει το σύνολο της κοινότητας της Κυστικής Ίνωσης στην κοινή γνώμη ή να έχει ως αποτέλεσμα να μην πάνε τα χρήματα σε ασθενείς που πραγματικά έχουν ανάγκη ή δεν αποτελούν προτεραιότητα, όπως έχει γίνει στο παρελθόν.


Χαρακτηριστικό της προσπάθειας του Συλλόγου είναι ότι οι ίδιοι οι ασθενείς πρωταγωνιστούν και φωτογραφίζονται για τους συνασθενείς τους!


Με το χαρακτηρισμό ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, όσοι θέλουν να κάνουν δωρεά για τον συγκεκριμένο σκοπό, ανεξάρτητα από την καμπάνια, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον ακόλουθο λογαριασμό:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΩΔΗ ΚΥΣΤΙΚΗ ΝΟΣΟ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αριθμός Λογαριασμού: 178/296005-21
IBAN: GR 7401101780000017829600521