ΥΓΕΙΑ

Συνομιλώντας με το κοινό για τον καρκίνο

Ο διακεκριμένος καθηγητής Ογκολογίας και πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου Νταβίντ Καγιάτ θα βρίσκεται τον Μάιο στην Αθήνα.
Συνομιλώντας με το κοινό για τον καρκίνο

Ο διακεκριμένος καθηγητής Ογκολογίας και πρωτεργάτης της Χάρτας των Παρισίων κατά του καρκίνου Νταβίντ Καγιάτ θα βρίσκεται τον Μάιο στην Αθήνα.

Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας, με αναγνωρισμένο έργο στον τομέα της έρευνας και με μεγάλη προσφορά κατά του καρκίνου, θα πραγματοποιήσει διάλεξη, με θέμα: «Η θεραπεία του καρκίνου, η ελπίδα, η απώλεια», την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, στις 6.30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο ΝJV Athens Plaza (Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 2, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα).

Ο Νταβίντ Καγιάτ, ένθερμος υποστηρικτής της «ιατρικής αλήθειας και ηθικής» και ουμανιστής, θα μιλήσει για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από καρκίνο, για τις συνθήκες νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, για την ηθική υποστήριξή τους, καθώς και για την αναζήτηση καινούργιων αποτελεσματικών θεραπειών της ασθένειας.


Ο Δρ Καγιάτ επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του στην ελληνική γλώσσα «Ο δρόμος της ελπίδας - Οι εξομολογήσεις του Δρα Καγιάτ», από τις εκδόσεις Καλέντη. Το βιβλίο του «Η σωστή αντικαρκινική διατροφή», το οποίο κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Καλέντη (2013), σημείωσε μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και οι εκδόσεις Καλέντη. Κατά τη διάρκειά της θα απευθύνουν χαιρετισμό η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, και ο κύριος Αλέξανδρος Καλέντης, ιατρός, εκδότης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ιωάννα Σουφλέρη.


Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις και των δύο βιβλίων του Ντ. Καγιάτ θα διατεθούν από τον Εκδοτικό Οίκο Καλέντη για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.