ΥΓΕΙΑ

Η εξήγηση για το μούσι στη γυναίκα και η νέα "Κοντσίτα" (video)

Πριν από μερικές εβδομάδες η Conchita Wurst σάρωσε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και ίσως ο πιο βασικός λόγος ήταν η εκκεντρική της εμφάνιση, αφού στις τηλεοράσεις όλης της Ευρώπης παρουσιάστηκε ως μία γυναίκα με μούσι. Υπάρχει, όμως, επιστημονική εξήγηση για την περίπτωσή της και μια άλλη γυναίκα από την Αγγλία έρχεται να μας βοηθήσει να καταλάβουμε το "φαινόμενο" Κοντσίτα.

Η εξήγηση για το μούσι στη γυναίκα και η νέα "Κοντσίτα" (video)

Η 23χρονη Harnaam Kaur ζει στην πόλη Slough της Αγγλίας και κατάγεται από την Ινδία. Από την ηλικία των 11 ετών πάσχει από μία ορμονική διαταραχή που ονομάζεται Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και προκαλεί την υπερβολική ανάπτυξη μαλλιών και τριχών, με αποτέλεσμα να της δημιουργεί μούσι και μουστάκι στο πρόσωπο. Εκτεταμένη τριχοφυία έχει και στο στήθος και τις μασχάλες.

Η ίδια παραδέχεται ότι η κατάστασή της την οδήγησε κοντά στην αυτοκτονία εξαιτίας του κοινωνικού στίγματος που έζησε από μικρή ηλικία.

Ωστόσο, σήμερα έχει αποδεχτεί την κατάστασή της και, μάλιστα, έχει αφήσει το μούσι της να μεγαλώσει επειδή, όπως ισχυρίζεται, την κάνει να αισθάνεται πιο "θηλυκή" και πιο σέξι.

Τι είναι το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (Polycystic ovary syndrome)

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι μια πάθηση που επηρεάζει τις ορμόνες μιας γυναίκας, τα αιμοφόρα αγγεία, την καρδιά, και τον εμμηνορροϊκό της κύκλο, και συνήθως προκαλεί τις γυναίκες να έχουν υψηλά επίπεδα των ανδρικών ορμονών ή ανδρογόνα. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τις ακριβείς αιτίες που προκαλούν το ΣΠΩ, αν και πιστεύεται ότι σχετίζεται με τη γενετική. Χαρακτηρίζεται από μια ορμονική ανισορροπία, όπου οι ωοθήκες παράγουν περισσότερα ανδρογόνα από το κανονικό. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική ανάπτυξη των μαλλιών, αύξηση του σωματικού βάρους, ακμή, και προβλήματα ωορρηξίας.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαταραχής, όπως η φαρμακευτική αγωγή για τη μείωση της τριχοφυΐας ή των επιπλέον ανδρικών ορμονών. Τα αντι-ανδρογόνα μπορεί να συνδυαστούν με αντισυλληπτικά χάπια για να βοηθήσουν στη διαχείριση της έμμηνης ρύσης, της μείωση των ανδρικών ορμονών, και για να καθαρίσει τα σημάδια της ακμής. Οι γυναίκες με ΣΠΩ συχνά δεν έχουν ωορρηξία, και τα φάρμακα γονιμότητας μπορεί να βοηθήσουν και στην τόνωση της ωορρηξίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο απίστευτος λόγος που σας αρέσουν οι ταινίες με υπερήρωες

Έπαθε ημικρανία και άρχισε να μιλάει ιταλικά, γαλλικά και κινέζικα!

Βρετανία: Έχει λόξυγκα εδώ και δύο χρόνια. Και θα έχει για πάντα! (video)