ΥΓΕΙΑ

Αν δεν κοιμάστε καλά, μπορεί να φταίει το κατοικίδιό σας!

Όποιος έχει κατοικίδιο μπορεί να καταλάβει την μεγάλη αγάπη που τους δίνουμε και μας δίνουν με την παρουσία και την συντροφιά τους. Κάνουμε τα πάντα για αυτά, αλλά υπάρχει κάτι που αν και ιδιαίτερα διαδεδομένο, ίσως πρέπει να το σταματήσουμε, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τον ύπνο.

Αν δεν κοιμάστε καλά, μπορεί να φταίει το κατοικίδιό σας!

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει έρευνα που παρουσιάστηκε στο 28ο ετήσιο συνέδριο "SLEEP" που διοργανώνει η αμερικανική Ένωση Επαγγελματιών Ερευνητικών φορέων για τον Ύπνο.

Οι ερευνητές ζήτησαν από συνολικά 300 συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το κατοικίδιό τους (αν και εφόσον είχαν) και την ποιότητα του ύπνου που έχουν τα βράδια.

Οι 148 από τους 300 ήταν ιδιοκτήτες τουλάχιστον ενός κατοικίδιου ζώου. Από αυτούς, το 54% δήλωσαν ότι επιτρέπουν στο κατοικίδιό τους να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εκείνους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται μαζί με το κατοικίδιό τους έχουν 30% αυξημένες πιθανότητες να διακόψουν τον ύπνο τους τουλάχιστον 1 φορά κάθε νύχτα εξαιτίας του κατοικίδιου.

Μάλιστα, από όσους συμμετέχοντες, ιδιοκτήτες κατοικίδιων, κοιμούνται με το ζώο τους στο ίδιο κρεβάτι τουλάχιστον 4 βράδια την εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι το 63% έχει κακή ποιότητα ύπνου και το 5% παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα να ξανακοιμηθεί αφότου ξυπνήσει εξαιτίας του κατοικίδιου.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί ο ύπνος βοηθά τη μνήμη

Αν τον τελευταίο καιρό ξεχνάτε εύκολα, μπορεί να κινδυνεύετε άμεσα!

Σκύλος ή γάτα; Τι δείχνει η προτίμησή σας για τον χαρακτήρα σας

Η επιστημονική απόδειξη ότι οι σκύλοι μάς αγαπούν!