ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Η διατροφή μας θωρακίζει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού απέναντι σε δεκάδες ασθένειες και μία από αυτές είναι ο καρκίνος του μαστού.

Η διατροφή που προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού

Επιλέγοντας συγκεκριμένα προϊόντα στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής μειώνονται και οι πιθανότητες εκδήλωσης της επικίνδυνης νόσου.

1. Γλυκοπατάτα
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the National Cancer Institute δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά πλούσια σε καροτενοειδή αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνου του μαστού. Τα καροτενοειδή συμβάλλουν στον έλεγχο της ανάπτυξης των κυττάρων αλλά και στη διαδικασία αποκατάστασής τους. Εκτός από τη γλυκοπατάτα, άλλες τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή είναι το καρότο και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

2. Σολομός
Το λιπαρό ψάρι είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, μια κατηγορία υγιεινών λιπαρών που πρέπει να καταναλώνουμε συχνά. Επισκόπηση που δημοσιεύεται στο British Medical Journal έδειξε ότι η αυξημένη κατανάλωση αυτών των λιπαρών μειώνει κατά 15% περίπου τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά συνιστά να καταναλώνουμε λιπαρά ψάρια δύο φορές την εβδομάδα. Εκτός από το σολομό, μπορείτε να επιλέξετε τις σαρδέλες, τις αντζούγιες, το μπακαλιάρο ή το σκουμπρί.

3. Πράσινο τσάι
Περιέχει πολυφαινόλες, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό Κέντρο για τον Καρκίνο έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον μία κούπα πράσινο τσάι την ημέρα παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων στα ούρα τους. Ο δείκτης αυτός είναι ενδεικτικός για τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

4. Ρόδι
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cancer Prevention Research δείχνει ότι το ελλαγικό οξύ που περιέχει προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, καθώς περιορίζει την παραγωγή οιστρογόνων και προλαμβάνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

5. Μανιτάρι
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer, το φρέσκο μανιτάρι αποτελεί έναν ακόμη σύμμαχο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως 10 γραμμάρια σε καθημερινή βάση συνδέονται με λιγότερες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού κατά δύο τρίτα.

Διαβάστε επίσης:

Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου
Αυτή είναι η πιο ισχυρή φυσική αντικαρκινική ουσία
Το αντηλιακό δεν αρκεί για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος