ΥΓΕΙΑ

Ένας ακόμη λόγος για να αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ τα πορτοκάλια

Αποτελούν ένα πολύ αγαπημένο φρούτο και όλη η ομάδα στην οποία ανήκει είναι ιδιαίτερα αγαπητή από μικρούς και μεγάλους.Μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι πρέπει να το τρώμε γιατί μας θωρακίζει τον οργανισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένας ακόμη λόγος για να αγαπήσετε ακόμη πιο πολύ τα πορτοκάλια

Μιλάμε για τα αγαπημένα σε όλους πορτοκάλια, και τώρα, θα τα αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο, διότι σύμφωνα με τελευταία μελέτη από το ιατρικό περιοδικό Stroke, το οποίο εκδίδει ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Καρδιά (Journal of the American Heart Association) μία ουσία που υπάρχει στα εσπεριδοειδή, μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυτής της χημικής ουσίας, που υπάρχει στα εσπεριδοειδή, και ιδιαίτερα στα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με την νέα μελέτη, ενώ ειδικότερα, οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα της ουσίας, είχαν 19% μικρότερο κίνδυνο για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο έναντι γυναικών που κατανάλωναν μικρές ποσότητες.

Αυτή η μελέτη, είναι μία από τις πρώτες στις οποίες οι ερευνητές εξετάζουν πως επιδρά στο κίνδυνο για την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου μια ομάδα χημικών ουσιών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Αυτή ομάδα υπάρχει στα φρούτα, τα λαχανικά, τη μαύρη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί.
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης Aedin Cassidy, Ph.D., καθηγητής της διατροφής στην Ιατρική Σχολή του Norwich της Βρετανίας «Μελέτες έχουν δείξει ότι υψηλή κατανάλωση των φρούτων, λαχανικών και ειδικά της βιταμίνης C, συνοδεύεται από μειωμένο κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου». «Τα φλαβονοειδή σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκτιμάται ότι παρέχουν μέρος αυτής της προστασίας, μέσω διαφόρων μηχανισμών, περιλαμβανομένης της βελτιωμένης κυκλοφορίας του αίματος και ενός αντιφλεγμονώδους αποτελέσματος».

Διαβάστε ακόμη:

Τρεις καλοί λόγοι να αγαπήσετε τις μπανάνες!

Τρεις καλοί λόγοι να φάτε μια μακαρονάδα!

Πέντε φυτικές πηγές πρωτεϊνών που δεν έχετε ξανακούσει