ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για τους διαβητικούς

Ο συνδυασμός αερόβιας γυμναστικής και ασκήσεων ενδυνάμωσης μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από κάθε άλλο είδος άσκησης στην προσπάθεια ατόμων με διαβήτη τύπου-2 να θέσουν υπό έλεγχο το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetologia.

Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για τους διαβητικούς

Ερευνητές από την Αυστρία ανέλυσαν στοιχεία από 14 επιμέρους έρευνες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά πάνω από 900 άτομα με διαβήτη τύπου-2.

Σκοπός τους ήταν η μελέτη του ρόλου της αερόβιας άσκησης και της άσκησης για ενδυνάμωση (όπως η άρση βαρών, όργανα γυμναστικής κλπ) στην ενίσχυση της υγείας των διαβητικών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως σε σύγκριση είτε με την (σκέτη) αερόβια ή με την (επίσης σκέτη) γυμναστική ενδυνάμωσης, ένας συνδυασμός των δύο αυτών ειδών εκγύμνασης είναι ο πιο αποτελεσματικός στον έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης και των λιπιδίων του αίματος, καθώς και της αρτηριακής πίεσης και του σωματικού βάρους.

Ο συνδυασμός αυτός βοήθησε επίσης περισσότερους ασθενείς με διαβήτη τύπου-2 να αυξήσουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης στο αίμα τους.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης χτίζουν τους μυς και έτσι αυξάνεται (σταδιακά) η χρήση της γλυκόζης μέσω της αύξησης της μυϊκής μάζας, ενώ η αερόβια άσκηση "καίει" την γλυκόζη άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Δείτε τα πιθανά αίτια

Τι σημαίνει η εικόνα των δοντιών για την υγεία σας (pics)

Ο σημαντικός ρόλος της στοματικής υγείας στον έλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη

Ο προδιαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 15%