ΥΓΕΙΑ

Ερεθισμός και πόνος στη μασχάλη: Τι σημαίνουν

Ο ερεθισμός στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να σχετίζεται με κάτι ασήμαντο (όπως η αντίδραση στο ξυράφι που συνήθως χρησιμοποιούν οι γυναίκες ή στο αποσμητικό), μπορεί όμως να είναι και κάτι ανησυχητικό, ειδικά αν εκδηλώνεται πόνος.

Ερεθισμός και πόνος στη μασχάλη: Τι σημαίνουν

Αν αισθανθείτε κάψιμο στη περιοχή, το πιθανότερο είναι να έχετε αλλεργία σε κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείτε. Ο ήπιος πόνος σε συνδυασμό με αίσθηση καψίματος, αποτελούν συνήθως την αντίδραση σε αποσμητικά ή αντιιδρωτικά που δεν ανέχεται το δέρμα σας.

Επίσης εάν παίρνετε φάρμακα που δεν σας ταιριάζουν, μία πιθανή αντίδραση είναι η αίσθηση καψίματος στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της μασχάλης.

Αν αισθάνεστε μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα σε συνδυασμό με κάψιμο, τότε πρόκειται για μία κατάσταση που ονομάζεται παραισθησία. Αυτή μπορεί να σχετίζεται με περιφερειακή αρτηριακή νόσο, περιφερειακή νευροπάθεια ή διαβήτη, αλλά και ένα πιθανό τραυματισμό στο βραχιόνιο πλέγμα, που δείχνει πρόβλημα στο δίκτυο των νεύρων που μεταφέρει σήματα από την σπονδυλική στήλη στο χέρι, το χέρι και τον ώμο.

Αν η μασχάλη σας είναι πρησμένη και πονάει, ενδέχεται να έχει προκληθεί λοίμωξη του δέρματος. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζεται η λήψη αντιβίωσης.

Μία από τις πιο κοινές αιτίες για τον πόνο στη μασχάλη είναι, είναι η διόγκωση των λεμφαδένων που οφείλονται σε κάποιον ιό. Το πρήξιμο των λεμφαδένων στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να είναι και ένδειξη καρκίνου.

Επίσης ο έρπης ζωστήρας και η ανεμοβλογιά μπορεί να εκδηλώνουν ερεθισμό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κατακράτηση ούρων: Οι πιθανές αιτίες που την προκαλούν

Έχετε καούρες; Τι πρέπει να προσέξετε στη διατροφή σας