ΥΓΕΙΑ

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη

Οι πόνοι στην μέση και την πλάτη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ορθοπεδικά προβλήματα στον κόσμο και μπορεί να επηρεάσουν ανθρώπους κάθε ηλικίας, ειδικά εκείνους που διάγουν έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη

Τις περισσότερες φορές ένας πόνος στην πλάτη δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο μία φορά, αλλά εξελίσσεται σε χρόνιο πόνο ή/και ευαισθησία σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Ως εκ τούτου μπορεί να αποδειχθεί κάτι πολύ ενοχλητικό και δεν είναι τυχαίο που ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν λύσεις για να ανακουφιστούν από τους πόνους στην πλάτη.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε προς αυτόν τον σκοπό:

yoga back 400x400

Γυμναστική γιόγκα: Σε μια βρετανική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, διαπιστώθηκε ότι άτομα με οσφυαλγία χαμηλά στην πλάτη, παρατήρησαν μεγαλύτερη μείωση στον πόνο τους, ύστερα από τρεις μήνες όπου παρακολουθούσαν ένα μάθημα γιόγκα την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν τη συνήθη φροντίδα (ιατρική και φυσική θεραπεία).

back massage 400x400

Μασάζ: Σύμφωνα με άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ίδιο ιατρικό περιοδικό με την προηγούμενη, διαπιστώθηκε ότι άτομα με χρόνιους πόνους στην πλάτη, οι οποίοι έκαναν μασάζ μία φορά την εβδομάδα για περίοδο 10 εβδομάδων, είχαν αισθητά μειωμένο πόνο σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν μασάζ.

pilates back 400x400

Γυμναστική Pilates: Σε έρευνα του 2014 που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal Physical Rehabilitation Medicine, επιστήμονες διαπίστωσαν βελτίωση στον πόνο, την δυσκινησία και την ψυχική υγεία σε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία στην πλάτη που έκαναν μαθήματα Pilates πέντε ώρες την εβδομάδα για έξι μήνες.

back chiropractor 400x400

Οστεοπαθητική ή χειροπρακτική θεραπεία: Ένας ειδικός στις μεθόδους της οστεοπαθητικής ή χειροπρακτικής, μπορεί να εστιάσει στους ραχιαίους σας μυς με τέτοιον τρόπο, που δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με απλές ασκήσεις. Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε ομοιοπαθητική θεραπεία για 12 εβδομάδες είδαν μια μείωση της τάξης του 30% στο επίπεδο αντοχής στον πόνο.

back meditation 400x400

Διαολογισμός: Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί μέσα από διάφορες επιστημονικές μελέτες ότι μειώνει τον χρόνιο πόνο. Έρευνα από το πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιο πόνο στην πλάτη παρουσίασαν σημαντική μείωση στον πόνο και την ψυχολογική δυσφορία που αυτός τους έφερνε, μετά την εξάσκηση μιας μορφής διαλογισμού που εστιάζει στην απελευθέρωση του θυμού.

aquatic therapy back 400x400

Υδροθεραπεία: Οι ασκήσεις στο νερό δεν είναι τίποτα άλλο από μια μορφή φυσικοθεραπείας, κατά την οποία ασκείται λιγότερη πίεση στην πλάτη λόγω της άνωσης του νερού. Αντί για τη χρήση βαρών για αντίσταση, οι ασθενείς χρησιμοποιούν την αντίσταση του νερού. Έρευνες δείχνουν ότι η υδροθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της οσφυαλγίας. Σε μία μελέτη του 2013, ενήλικες που δεν ασκούνταν στην καθημερινότητά τους και οι οποίοι υποβλήθηκαν σε υδροθεραπεία πέντε φορές την εβδομάδα για δύο μήνες είχαν μείωση στον πόνο της πλάτης και αύξηση στην ποιότητα της ζωής τους.

Διαβάστε επίσης:

Το λουμπάγκο εμφανίζεται σε εκείνους που ξυπνούν νωρίς

Πόνοι στα γόνατα: Ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνετε (εικόνες)

Πόνοι χαμηλά στη μέση: Πώς να κάνετε σωστά μασάζ (vid)

Απρόσμενοι λόγοι που έχετε διάφορους πόνους στο σώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ