Εάν παίρνετε αντισυλληπτικά, συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας ώστε να σας συμβουλεύσει πώς μπορείτε να διαφοροποιήσετε τη δοσολογία και να καταφέρετε πιθανώς να καθυστερήσετε την περίοδό σας.
Αυτή η στρατηγική θα πρέπει να εφαρμόζεται πάντα υπό την καθοδήγηση του γυναικολόγου και εξαρτάται από το είδος των αντισυλληπτικών που παίρνετε. Η αλλαγή στη δοσολογία δεν θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του χαπιού ως μέσο αντισύλληψης.
Εάν δεν παίρνετε αντισυλληπτικά, ο γυναικολόγος ίσως μπορέσει να σας συνταγογραφήσει νορεθιστερόνη. Ο γυναικολόγος θα αποφασίσει πότε θα πρέπει να πάρετε την αγωγή και για πόσο καιρό.
Συνήθως ο γιατρός προτείνει τρία χάπια νορεθιστερόνης την ημέρα και θα πρέπει να ξεκινήσετε την αγωγή περίπου τρεις ημέρες πριν την ημέρα που περιμένετε να έρθει η περίοδος. Η περίοδος θα έρθει περίπου δύο με τρεις ημέρες αφού σταματήσετε την αγωγή.
Να σημειωθεί πως η νορεθιστερόνη δεν έχει αντισυλληπτική δράση και πως δεν συνιστάται σε γυναίκες με ιστορικό θρόμβωσης. Επίσης, η αποτελεσματικότητά της ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα. Πιθανές παρενέργειες από την αγωγή είναι το φούσκωμα, η ευαισθησία του στήθους, η ναυτία, ο πονοκέφαλος και οι διαταραχές της διάθεσης και της σεξουαλικής επιθυμίας.
Διαβάστε επίσης:
Τι δείχνει η περίοδος για τη λειτουργία του θυρεοειδούς
Φαινόμενο ΜακΚλίντοκ: Όταν οι περίοδοι των γυναικών συγχρονίζονται!
Σεξ & περίοδος: Τι πρέπει να γνωρίζετε