ΥΓΕΙΑ

Ρομποτική Χειρουργική & Γυναικολογικός Καρκίνος: Εξειδίκευση στα «δύσκολα περιστατικά»

Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο ισχυρούς συμμάχους των γυναικών που πάσχουν από γυναικολογικούς καρκίνους.

Ρομποτική Χειρουργική & Γυναικολογικός Καρκίνος: Εξειδίκευση στα «δύσκολα περιστατικά»

Και αυτό, γιατί τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά και σημαντικά για τις γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν το δύσκολο πρόβλημα της υγείας τους με τον λιγότερο επώδυνο κι επεμβατικό τρόπο, που τους εξασφαλίζει παράλληλα το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα από όλες τις άλλες χειρουργικές επιλογές.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery) και το Κυπριακό Ινστιτούτο Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής CIMIS (Cyprus Institute of Minimally Invasive Surgery) επεκτείνονται και στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας, με τη χρήση του τεχνολογικά ξεχωριστού και μοναδικού στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, Ρομποτικού Συστήματος daVinci Xi 4 Arm 3D HD, συνάπτοντας συνεργασίες με εξειδικευμένους στη Ρομποτική Χειρουργική, χειρουργούς, οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομα και την πορεία τους, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λεγόμενων «δύσκολων περιστατικών καρκίνου».

Στο πλαίσιο αυτό, το Ινστιτούτο AIMIS ανακοινώνει τη συνεργασία του, με τον εξειδικευμένο στη Ρομποτική Χειρουργική και διακεκριμένο Μαιευτήρα - Χειρουργό Γυναικολόγο - Διπλωματούχο Γυναικολογικής Χειρουργικής Ογκολογίας, Δρα Άγγελο Σιούτα MD, PhD, ο οποίος διατέλεσε Δ/ντής της Γυναικολογικής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, ενός εκ των εκ των μεγαλύτερων κέντρων Γυναικολογικής Ογκολογίας στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ο Δρ Σιούτας:
"Η Ρομποτική Χειρουργική στη γυναικολογία αποτελεί την εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής με πιο σύγχρονα μέσα. Η εφαρμογή της στην καθημερινή χειρουργική πρακτική έχει πλέον καθιερωθεί ως εξαιρετικά πολύτιμη σε όλο το Δυτικό κόσμο. Η Ρομποτική Χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου λαπαροσκοπικά, καθώς έχουμε το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο, το γενικότερο χρόνο ανάρρωσης και, φυσικά, ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Επιπλέον, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε επεμβάσεις σε ανατομικά ιδιαιτέρως δυσπρόσιτες περιοχές».

Ο Δρ Άγγελος Σιούτας MD, PhD έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1000 Ρομποτικές επεμβάσεις σε περιστατικά γυναικολογικού καρκίνου, γεγονός που αντικατοπτρίζει και την τεράστια εμπειρία του.

«Εμείς στο Karolinska κάναμε την πρώτη ρομποτικά-υποβοηθούμενη λαπαροσκοπική υστερεκτομή (δηλαδή την ολική αφαίρεση της μήτρας) το 2006. Έκτοτε αυξήσαμε σταδιακά τις ρομποτικά υποβοηθούμενες επεμβάσεις και μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πάνω από 1000 επεμβάσεις σε περιπτώσεις γυναικολογικού καρκίνου.
Επιγραμματικά σας αναφέρω ότι στη γυναικολογική ογκολογία, ρομποτικά ενδείκνυνται να γίνονται επεμβάσεις για:
• καρκίνο του ενδομητρίου (Τύπος Ι & ΙΙ)
• ριζική υστερεκτομή σε ασθενή με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
• καρκίνο ωοθηκών σε στάδιο I
• εξεντέρωση
• για διατήρηση της γονιμότητας όταν απαιτείται ριζική τραχηλεκτομία για αντιμετώπιση καρκίνου τραχήλου της μήτρας και
• σε περιπτώσεις όπου, διαρκούσης της κύησης, διαγιγνώσκεται καρκίνος του τραχήλου της μήτρας κι επιβάλεται η χειρουργική αντιμετώπισή του με ριζική τραχηλεκτομία στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, ή ακόμη και εκτομή λεμφαδένων πυέλου στο τέλος του δεύτερου τριμήνου της κύησης για σταδιοποίηση του καρκίνου.

Τα τελευταία 4 χρόνια μάλιστα, σε αρκετές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής, η ριζική υστερεκτομή και η ριζική τραχηλεκτομή αντίστοιχα, λόγω καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, γίνονται Ρομποτικά καθώς θεωρείται ως η πλέον ενδεδειγμένη (gold standard) μέθοδος.
Επίσης, εκτός από ογκολογικά χειρουργεία, έχουμε ολοκληρώσει Ρομποτικά επεμβάσεις αφαίρεσης ινομυωμάτων, αποκατάστασης για διαμαρτίες διάπλασης της μήτρας καθώς και βαριάς μορφής ενδομητρίωσης».

Το Ρομποτικό Σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD.

Αναμφίβολα, το σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στη Ρομποτική Χειρουργική παγκοσμίως! Πρόκειται για τεχνολογία 4ης γενιάς.
Αποτελεί την πιο βελτιωμένη έκδοση όλων των Ρομποτικών Συστημάτων, που δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τη ακόμη πιο φυσική προέκταση των χεριών και των ματιών των χειρουργών, ακόμη και στα πιο δύσκολα περιστατικά, που απαιτούν απόλυτη ακρίβεια χειρισμών σε σημεία του σώματος που το ανθρώπινο χέρι και η ανθρώπινη όραση δεν μπορούν να φτάσουν, μετουσιώνοντας στην κυριολεξία, 20 χρόνια χειρουργικής εμπειρίας με συστήματα Ρομποτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις «δύσκολες περιπτώσεις» που αναλαμβάνουν οι ειδικοί των Ινστιτούτων AIMIS & CIMIS, συγκαταλέγονται και πολλοί ασθενείς από την Ελλάδα και άλλες χώρες, όπως επίσης και ασθενείς που το πρόβλημά τους εντοπίζεται σε σημείο του σώματος που δεν επιτρέπει κανένα άλλο είδος χειρουργικής προσπέλασης πέραν αυτής, που γίνεται με το daVinci Xi 4 Arm 3D HD.

Λίγα λόγια για τα Ινστιτούτο AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery)

Το Ινστιτούτο AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery) είναι ένα παγκοσμίου φήμης Κέντρο Αριστείας Eλάχιστα Eπεμβατικής Xειρουργικής, το οποίο εδρεύει στην Κύπρο και λειτουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία από το 2011, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την Κύπρο στο χάρτη των διεθνών προορισμών ιατρικής περίθαλψης υψηλού επιπέδου.

Το AIMIS αποτελείται από τους πλέον καταξιωμένους Αμερικανούς και άλλους διεθνούς φήμης χειρουργούς στον Τομέα της Σπονδυλικής Στήλης και της Ρομποτικής Χειρουργικής. Οι εν λόγω χειρουργοί είναι εφευρέτες και θεμελιωτές πρωτοποριακών μεθόδων χειρουργικής, μερικές εκ των οποίων εφαρμόζονται κατ' αποκλειστικότητα μόνο από αυτούς.

Η πολυδιάστατη επιτυχημένη πορεία του AIMIS μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεργασίας με κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία και διεθνείς κολοσσούς στο χώρο της Υγείας.

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο CIMIS ( Cyprus Institute of Minimally Invasive Surgery)

Το Ινστιτούτο CIMIS, δημιουργήθηκε ακολουθώντας τα πρότυπα ποιότητας του αντίστοιχου Αμερικανικού Ινστιτούτου Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής AIMIS (American Institute of Minimally Invasive Surgery), το οποίο λειτουργεί επιτυχώς στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια.
Ωστόσο λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα, υπό την καθοδήγηση, διαχείριση και την επιστημονική αιγίδα του Αμερικανικού Ινστιτούτου AIMIS, από το οποίο αντλεί και την τεχνογνωσία του.
Σκοπός του Ινστιτούτου CIMIS, είναι η πρόσβαση των Κυπρίων και άλλων ασθενών, σε όλες τις σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους και η βελτίωση του θεραπευτικού αποτελέσματος μετά από επεμβάσεις.

Επιπλέον, το Κυπριακό Ινστιτούτο CIMIS διαθέτει όλα τα εφόδια και την τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των λεγόμενων «δύσκολων παθήσεων» της Σπονδυλικής Στήλης, της Ογκολογίας, της Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας, της Ουρολογίας και Γυναικολογίας, της Γενικής Χειρουργικής, της Γαστρεντετρολογίας, Ήπατος και Χοληφόρων, της Επανορθωτικής & Αισθητικής χειρουργικής κ.α..
Με γνώμονα το σεβασμό και το όφελος του ασθενούς, το Ινστιτούτο CIMIS, σε συνδυασμό με το AIMIS, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πλέον ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του με τους παρακάτω τρόπους:

- Διαθέτει τους πλέον έμπειρους, διεθνώς αναγνωρισμένους κι εκπαιδευμένους ιατρούς
- Καθιερώνει το Ιατρικό Συμβούλιο
- Παρέχει ό,τι πιο σύγχρονο στις Ελάχιστα Επεμβατικές Μεθόδους και Τεχνικές (MIS, Minimally Invasive Surgery)
- Διαθέτει το πιο εξελιγμένο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, 4ης γενιάς.
- Συνεργάζεται με κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία και διεθνείς κολοσσούς στο χώρο της Υγείας

Το Κυπριακό Ινστιτούτο CIMIS εδρεύει στη Λευκωσία και λειτουργεί στο American Medical Center (ένα υπερσύχρονο - state of the art- νοσοκομείο).

Στην Κύπρο συνεργάζεται με τους καταξιωμένους Κύπριους ιατρούς σε συνδυασμό με τους διεθνώς καταξιωμένους συναδέλφους τους, στις αντίστοιχες ειδικότητες, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη υψηλή ιατρική περίθαλψη που απαιτεί ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας. Η συνεργασία αυτή επιτελείται βάσει των κανονισμών του Ιατρικού Συμβουλίου της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.aimis.com / info@aimis.com
Tel. +357 22 476600

Dr Sioutas

Διαβάστε ακόμη:

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών βάζει η Ρομποτική Χειρουργική

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επενδύει στη ρομποτική χειρουργική