ΥΓΕΙΑ

Λιποθυμικό επεισόδιο: Τι σοβαρό μπορεί να κρύβει

Μια λιποθυμία είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να αμελήσετε. Ειδικά αν επαναλαμβάνεται, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό, καθώς το σώμα μας εκπέμπει σήμα κινδύνου για κάτι πιο σοβαρό.

Λιποθυμικό επεισόδιο: Τι σοβαρό μπορεί να κρύβει

Τα αίτια που μπορεί να κρύβει ένα λιποθυμικό επεισόδιο είναι τα εξής:

Χαμηλή αρτηριακή πίεση
Μερικοί άνθρωποι έχουν σταθερά χαμηλή αρτηριακή πίεση. Σε άλλες περιπτώσεις, η αρτηριακή πίεση πέφτει όταν κάποιος σηκωθεί απότομα για παράδειγμα. Ωστόσο, η ζάλη εμφανίζεται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και η αρτηριακή πίεση προσαρμόζεται γρήγορα, επιστρέφοντας σε φυσιολογικά επίπεδα. Η απώλεια αίματος μπορεί επίσης να προκαλέσει αρτηριακή πίεση.

Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
Εάν έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιθανόν να αισθανθείτε αδυναμία. Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ή υπογλυκαιμία, είναι μια κατάσταση όπου τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας έχουν πέσει στα 70 mg / dL ή χαμηλότερα. Τα τυπικά συμπτώματα της κατάστασης είναι κόπωση, τρέμουλο, εφίδρωση και τάση για λιποθυμία.

Καρδιαγγειακές παθήσεις
Ορισμένες καρδιακές διαταραχές, όπως η αρρυθμία, μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία.

Αφυδάτωση
Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα δεν παίρνει αρκετά υγρά και αντιδρά προκαλώντας χαμηλή πίεση του αίματος, αδυναμία, ζάλη, κόπωση και ναυτία. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή προσυγκοπή σε κάποιον και απαιτείται άμεσα η πρόσληψη υγρών.

Κρίση πανικού
Άνθρωποι που πάσχουν από σύνδρομο άγχους μπορεί εμφανίζουν λιποθυμικά επεισόδια, λίγο πριν προκληθεί η κρίση πανικού.

Διαβάστε επίσης:
Γιατί κάποιοι άντρες έχουν τάσεις λιποθυμίας κατά την ούρηση
Τι να κάνετε σε τέσσερις περιπτώσεις "έκτακτης ανάγκης"