ΥΓΕΙΑ

Τρεις καθημερινές συνήθειες που προκαλούν φούσκωμα

Μερικές απλές, καθημερινές συνήθειες μοιάζουν αρκετά αθώες, μπορεί όμως να είναι η αιτία που δεν κούμπωνε σήμερα το πρωί το παντελόνι σας!

Τρεις καθημερινές συνήθειες που προκαλούν φούσκωμα

Πέρα από τα προφανή, όπως ένα γεύμα που περιελάμβανε φασόλια ή ένα αναψυκτικό, δείτε τι άλλο μπορεί να ευθύνεται για το ενοχλητικό φούσκωμα.

- Μασάτε τσίχλα

Η τσίχλα χαρίζει δροσερή αναπνοή και πολλοί τη χρησιμοποιούν για να κρατούν το στόμα τους... απασχολημένο και να μην τρώνε πολύ. Όταν όμως τρώμε τσίχλα, καταπίνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε αρκετό αέρα. Επίσης, αρκετές τσίχλες περιέχουν σορβιτόλη, ένα είδος σακχάρου που συμβάλλει στο φούσκωμα.

- Τρώτε γρήγορα

Η πέψη ξεκινά από το στόμα, όχι από το στομάχι. Όταν τρώμε μικρές μπουκιές και τις μασάμε αργά, το φαγητό διασπάται σε μικρότερα, πιο εύπεπτα μέρη και παράλληλα αναμειγνύεται με το σάλιο και με ένζυμα που διευκολύνουν την επεξεργασία του καθώς περνά από την πεπτική οδό. Εάν τρώτε γρήγορα, καταπίνοντας μεγάλες μπουκιές, το στομάχι ταλαιπωρείται περισσότερο για να χωνέψει το φαγητό κι έτσι είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί το φούσκωμα.

- Χρησιμοποιείτε καλαμάκι

Το καλαμάκι προστατεύει τα δόντια από την άμεση επαφή με ποτά και ροφήματα που κιτρινίζουν τα δόντια, όμως με κάθε γουλιά που πίνουμε καταπίνουμε μαζί και τον αέρα που υπάρχει μέσα στο καλαμάκι. Γουλιά τη γουλιά, φουσκώνει η κοιλιά!

Διαβάστε επίσης:

Τα φρούτα που προκαλούν φούσκωμα
Διατροφικές συμβουλές για επίπεδη κοιλιά σε χρόνο dt!
Οι τρεις τροφές που θα σας απαλλάξουν από το φούσκωμα