ΥΓΕΙΑ

ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή: Η Πάτρα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών & τα 25 εκατ. δότες

Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που καθιερώθηκε φέτος για πρώτη φορά, από τη Διεθνή Ένωση Δοτών Μυελού των Οστών WMDA (World Marrow Donor Association), γιορτάζει το ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή το ερχόμενο Σάββατο  26 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών. 

ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή: Η Πάτρα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών & τα 25 εκατ. δότες

Καθώς ο αριθμός δοτών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών ξεπέρασε πρόσφατα τα 25 εκατομμύρια, το θέμα του φετινού εορτασμού θα είναι: «25 εκατομμύρια ευχαριστώ»

Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, λοιπόν, θα ευχαριστήσουμε όλους όσοι έχουν εγγραφεί ως εθελοντές, θα τιμήσουμε όσους έχουν δωρίσει πολύτιμο μόσχευμα για να χαρίσουν ζωή, και θα συμβάλλουμε στην παγκόσμια συνεργασία των κέντρων δοτών παγκοσμίως!

Γιατί μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του WMDA, το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, διοργανώνοντας στην Πάτρα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου «Αλυσίδα Ζωής» στην πλατεία Γεωργίου (12:00) για την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής δωρεάς μυελού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το ίδιο βράδυ με τη μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη μαζί με τη Γεωργία Νταγάκη.

Τραγουδάμε μαζί «25 εκατομμύρια ευχαριστώ» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών (20:00)

Την ανανεωμένη ορχήστρα του Μιχάλη Χατζηγιάννη πλαισιώνουν οι: Σόλων Αποστολάκης (πλήκτρα), Σπύρος Μάζης (μπάσο), Γιώργος Μητσοτάκης (τύμπανα), Χρήστος Γκάτσος (ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα) και Αριέτα Σαϊτά (βιολί).

Τιμές εισιτηρίων: 10 και 8 ευρώ. Προπώληση: Load Books επιστημονικό βιβλιοπωλείο (εντός Πανεπιστημίου) και Discover (Πατρέως 30). Για πληροφορίες: 2610 997 510.

Στηρίξτε το έργο του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή & ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί!

Διαβάστε ακόμη

Εις σάρκαν μία, Doctoranytime και Karkinaki.gr για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Πάτρα

Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών: Στόχος οι 50.000 δότες μέχρι το 2018