ΥΓΕΙΑ

Μήπως σας παχαίνει η δουλειά σας;

Η δουλειά που κάνει κάποιος μπορεί να επιβαρύνει ή όχι την περιφέρεια της μέσης του, ανάλογα με το πόσο ελέγχει τις εργασιακές του συνθήκες.

Μήπως σας παχαίνει η δουλειά σας;

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας σχετικά με το πώς βιώνει κάποιος την εμπειρία της εργασίας και πώς αυτό συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Το 2014 οι υπέρβαροι ενήλικες στον κόσμο ξεπερνούσαν τα 1,9 δισεκατομμύρια, ενώ από αυτούς περισσότεροι από 600 εκατομμύρια είχαν πρόβλημα παχυσαρκίας.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Queensland και του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, δείχνει ότι το να έχει κάποιος επαγγελματικές δεξιότητες και την ελευθερία να τις χρησιμοποιεί συνδέεται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μικρότερη περιφέρεια μέσης, ενώ η λήψη πολλών αποφάσεων συνδέεται με αυξημένο σωματικό βάρος.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι οι βασικές αιτίες της παχυσαρκίας», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης κ. Christopher Bean. «Αν και οι παράγοντες αυτοί μπορούν να εξηγήσουν τον τρόπο που συχνά αυξάνεται το σωματικό μας βάρος, ωστόσο δεν λαμβάνουν υπόψη παραμέτρους, όπως οι περιβαλλοντικοί, ψυχολογικοί, κοινωνικοί και πολιτιστικοί παράγοντες, που απαντούν στο "γιατί" παχαίνουμε».

Διαβάστε επίσης:
Μάθε πώς θα πολεμήσεις την παχυσαρκία!
Το λάθος που κάνουν οι έφηβοι και τους φορτώνει κιλά