ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το λάθος που κάνουν οι έφηβοι και τους φορτώνει κιλά

Όσο κι αν γυμνάζονται ή προσέχουν τη διατροφή τους, οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν στο μέλλον αρκετά παραπανίσια κιλά, εάν δεν έχουν υιοθετήσει καλές συνήθειες στον ύπνο.

Το λάθος που κάνουν οι έφηβοι και τους φορτώνει κιλά

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sleep, το καθημερινό ξενύχτι συνδέεται άμεσα με την υπερβολική αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος μακροπρόθεσμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε περισσότερους από 3.300 εφήβους στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι για κάθε επιπλέον ώρα που αναβάλλεται ο βραδινός ύπνος ο ΔΜΣ ήταν αυξημένος κατά 2 μονάδες τουλάχιστον.

Οι συνολικές ώρες ύπνου, η σωματική άσκηση και ο χρόνος που περνούν οι έφηβοι μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση δεν επηρέασε τη συσχέτιση ανάμεσα στην ώρα ύπνου και το ΔΜΣ.

Τα νέα ευρήματα έρχονται να υπογραμμίσουν για ακόμη μία φορά τη σημασία του ύπνου για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του βάρους. Δεν αρκεί οι νέοι να κοιμούνται τις συνιστώμενες 8-9 ώρες κάθε βράδυ, αλλά πρέπει να φροντίζουν να πηγαίνουν για ύπνο αρκετά νωρίς.

Διαβάστε επίσης:

Τινάζεστε στον ύπνο σας; Δείτε γιατί
Οι διαταραχές του ύπνου μέσα από φωτογραφίες
4 λάθη που κάνουμε και παίρνουμε πίσω τα χαμένα μας κιλά