ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος

Επιστημονική Ημερίδα την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00, στον Πολυχώρο IANOS, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος στις 13 Νοεμβρίου και σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Τα στατιστικά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο που μιλούν για τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, το 80% όσων έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του παγκρέατος έχουν προσδόκιμο ζωής μόλις 4-6 μήνες. Οι αριθμοί σίγουρα είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και τα συμπτώματα, τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας και τα οποία δυστυχώς τα αγνοούμε για πολύ καιρό. Για παράδειγμα, ένας πόνος στην κοιλιακή χώρα, που παραμένει χωρίς να του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, χρειάζεται να μας κινητοποιήσει άμεσα.

Η Επιστημονική Ημερίδα θα ξεκινήσει με τους κ.κ. Χρήστο Δερβένη, Χειρουργό – Συντονιστή Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής, Κωνσταντοπούλειο ΝΣΚ Νέας Ιωνίας «η Αγία Όλγα», Επαμεινώνδα Σαμαντά, Ογκολόγο, Συντονιστή Διευθυντή Γ' Ογκολογικής Κλινικής, Γενικό Ογκολογικό ΝΣΚ Κηφισιάς "οι Άγιοι Ανάργυροι", Στυλιανό Κατσαραγάκη, Λέκτορα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κα Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου & Παρηγορικής Αγωγής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρο Γνωμοδοτικού Συμβουλίου WIP, Αντιπρόεδρο EULAP, η οποία θα αναφερθεί στη σημασία της παρηγορικής φροντίδας για τους ασθενείς με Καρκίνο του Παγκρέατος.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα λάβουν οι κ.κ. Ali Stunt, Founder & Chief Executive, Pancreatic Cancer Action και Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Διασωματειακής Επιτροπής για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων των Ασθενών με καρκίνο (ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ.), Αντιπρόεδρος ECPC (European Cancer Patient Coalition) και Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Επιστημονική Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την παρουσία του κ. Κώστα Γ. Χούμα, ασθενούς, ο οποίος θα μοιραστεί την προσωπική του εμπειρία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Κ.Ε.Φ.Ι.» - Αθηνών, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο - Μ.Κ.Ο. Αιτωλίας 33-35, ΤΚ 115 23, Αθήνα, Τηλ.: 210 6468222 • Fax: 210 6468221
Site: www.anticancerath.gr, e-mail: info@anticancerath.gr

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος στο πάγκρεας: Ποια είναι τα συμπτώματα

Οι τροφές που κάνουν καλό στο πάγκρεας

Πρόβλημα στο πάγκρεας κρύβει η αναίτια εμφάνιση του διαβήτη

BEST OF NETWORK

PlusQueen