ΥΓΕΙΑ

Ο Νέστωρ μίλησε στο ΚΑΠΗ Αλίμου, για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ

Τι είναι η άνοια; Ποια η διαφορά της με τη νόσο του Alzheimer; Ποια είναι τα πρώτα σημάδια της άνοιας; Υπάρχει θεραπεία; Γιατί τα περιστατικά κατάθλιψης στην Τρίτη ηλικία είναι τόσο συχνά και πώς μπορεί να προληφθεί το πρόβλημα;

Ο Νέστωρ μίλησε στο ΚΑΠΗ Αλίμου, για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ

Οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» έδωσαν απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, στους ηλικιωμένους του Αλίμου και τους ενημέρωσαν για την άνοια, τη νόσο Alzheimer και την κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία. Η ενημέρωση έγινε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου,
στο Γ’ ΚΑΠΗ Αλίμου, στις 10.00 το πρωί, στην οδό Δαβάκη 10, στον Άλιμο και στη συνέχεια ακολούθησε Δωρεάν έλεγχος μνήμης για όσους ηλικιωμένους το επιθυμούσαν.

Αν είστε ηλικιωμένος ή αν φροντίζετε κάποιον ηλικιωμένο μπορείτε να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες από τον Ψυχίατρο και Επιστημονικά υπεύθυνο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ», Αντώνη Μούγια και από την έμπειρη ψυχολόγο, Ειρήνη Κοτρώτσου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, www.nstr.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 8235050 – 210 8235620.

Σχςετικά με το έργο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ»

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα, μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ» ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:

• Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
• Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
• Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
• Προστατευόμενο Διαμέρισμα
• Ιατρείο Μνήμης και Ψυχιατρικό Ιατρείο, στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων
• Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια

Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:

• εξωτερικά ιατρεία
• συμβουλευτικές συνεδρίες
• ομάδες εργοθεραπείας
• ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
• πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι
• εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
• σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).
Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.
Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

Διαβάστε ακόμη:

Με ποια σοβαρή πάθηση συνδέεται το μαύρο χιούμορ

Άνοια με σωμάτια του Λιούη: Ποια είναι τα συμπτώματα

Το τεστ των 20'' που πρέπει να κάνετε στη γιαγιά σας

Πώς θα μειώσετε στο μισό τον κίνδυνο άνοιας