ΥΓΕΙΑ

Συρρίκνωση πέους: Μια δυσάρεστη «παρενέργεια» του χειμώνα

Η έκθεση στις χαμηλές θερμοκρασίες συνοδεύεται από τη ρινική καταρροή, την ξηρότητα του δέρματος στο πρόσωπο, το κοκκίνισμα των αφτιών και δεκάδες άλλες μικροενοχλήσεις, για το «ισχυρό φύλο» όμως αποτελεί επίσης πλήγμα για τον... ανδρισμό!

Συρρίκνωση πέους: Μια δυσάρεστη «παρενέργεια» του χειμώνα

Η συρρίκνωση του πέους μοιάζει με ένα... κακόγουστο αστείο της Φύσης, ωστόσο εξυπηρετεί ένα σημαντικό βιολογικό σκοπό και είναι ευτυχώς παροδική.

Σύμφωνα με τον ουρολόγο Darius Paduch, διευθυντή του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας και Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Γουέιλ του Πανεπιστημίου Κορνέλ, το αντρικό μόριο μικραίνει περίπου κατά 50% σε μήκος και κατά 20-30% σε πλάτος (περίμετρο) όταν εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου!

Όταν κάνει κρύο, εξηγεί ο ειδικός, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παροχή αίματος στα γεννητικά όργανα και κατ’ επέκταση το αντρικό μόριο μοιάζει να «συρρικνώνεται».

bigstock Big Banana Like Penis In Mens 105478007

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το ανθρώπινο σώμα είναι «προγραμματισμένο» ώστε να εξοικονομεί θερμότητα και ενέργεια. Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, δίνει προτεραιότητα στα ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά και οι πνεύμονες, διοχετεύοντας σε αυτά περισσότερο αίμα. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να αντλήσει αίμα από τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών αλλά και από το πέος.

Για πολλούς άντρες, η εμπειρία αυτή είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, καθώς συνοδεύεται από τριβή των γεννητικών οργάνων με το εσώρουχο και το παντελόνι, προκαλώντας συχνά πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Καθυστερημένη εκσπερμάτιση: Ένα πρόβλημα για το οποίο δεν μιλά κανείς...
Τεστ με βίντεο: Είστε σεξουαλικά άνω του μετρίου;