ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Δυσμηνόρροια: Τα δύο γιατροσόφια που θα σε ανακουφίσουν

Δυσμηνόρροια: Τα δύο γιατροσόφια που θα σε ανακουφίσουν

Οι πόνοι της περιόδου είναι εξαιρετικά δυσάρεστοι για τις γυναίκες, αφού δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους και επηρεάζουν τις νοητικές λειτουργίες τους.

Η δυσμηνόρροια επηρεάζει πάνω από τις μισές γυναίκες, κυρίως ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να συνοδεύεται από πόνο στη μέση, ναυτία, έμετο, εξάψεις και ζάλη, ενώ μπορεί να προκαλείται και από υποκείμενα γυναικολογικά προβλήματα, συχνά όμως δεν έχει καμία εμφανή οργανική αιτία.

Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας τείνουν να καταπραΰνονται με την ηλικία, ενώ πολλές γυναίκες απαλλάσσονται από αυτήν μετά την απόκτηση παιδιού.

Αν πάσχετε από δυσμηνόρροια, δοκιμάστε τα παρακάτω γιατροσόφια που υπόσχονται άμεση ανακούφιση.

bigstock Woman With Abdominal Pain Pai 103707665

Τσουκνίδα

Από ένα κατάστημα βοτάνων προμηθευτείτε 500 γρ. αποξηραμένες ρίζες τσουκνίδας (Urtica urens). Βάλτε τις να βράσουν σε 3 λίτρα νερό μέχρι να μείνει μισό μόνο λίτρο αφεψήματος. Πιείτε από αυτό το τσάι 1 φλιτζάνι 3-4 φορές την ημέρα.

Η τσουκνίδα περιέχει πολλά μέταλλα και οξέα, επιδρά καθαρτικά στο αίμα, ενώ ο χυμός της έχει, σε περίπτωση αιμορραγίας, έντονη αιμοστατική δράση.

Μαϊντανός

Βάλτε 3 κουταλιές φρέσκα φύλλα μαϊντανού σε μια κούπα βραστό νερό, καλύψτε τα και αφήστε τα να μείνουν για 10-15 λεπτά. O μαϊντανός έχει σημαντικές αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες και είναι από τα πιο σημαντικά βότανα για την ανακούφιση από τους πόνους της δυσμηνόρροιας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόνος στην πύελο: Δείτε πού μπορεί να οφείλεται

Νεφρά: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να λειτουργούν σωστά