ΥΓΕΙΑ

Νέστωρ: Μιλάμε για άνοια, Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη στους ηλικιωμένους του Πειραιά

Απαντήσεις στους ηλικιωμένους του Πειραιά, θα δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», σχετικά με την άνοια, τη νόσο του Alzheimer αλλά και την κατάθλιψη που τόσο συχνά παρατηρείται σε άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Νέστωρ: Μιλάμε για άνοια, Αλτσχάιμερ και κατάθλιψη στους ηλικιωμένους του Πειραιά

Οι ενημερωτικές ομιλίες θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στο χώρο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας στην οδό Δραγάτση 1, στον Πειραιά.

Οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα του περιβάλλοντός τους ή οι φροντιστές τους που θα παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές ομιλίες αναμένεται να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες από τον Ψυχίατρο και Επιστημονικά υπεύθυνο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ», Αντώνη Μούγια και από την έμπειρη Κοινωνική Λειτουργό Διονυσία Νατσιοπούλου.

Τα πρώτα συμπτώματα, η έγκαιρη διάγνωση και οι τρόποι αντιμετώπισης της άνοιας, της νόσου αλτσχάιμερ και της κατάθλιψης που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους σήμερα οι ασθενείς, είναι από τα θέματα που θα αναπτυχθούν εκτενώς από τους ειδικούς.

Οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιούνται μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Β΄Δημοτικής κοινότητας Πειραιά, Ευαγγελίας Αθανασίου προς Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», που εδώ και 15 χρόνια παρέχει δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.nstr.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 8235050 – 210 8235620.

Λίγα λόγια για το έργο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ»

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», είναι μια Μη Κυβερνητική, Μη Κερδοσκοπική Επιστημονική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2001 από μέλη της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, με στόχο να παρέχει στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που συχνά αντιμετωπίζουν τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ηλικιωμένων, που πάσχουν από ψυχογηριατρικά νοσήματα, μέσω της ενίσχυσης της αυτονομίας και της ανεξάρτητης διαβίωσης τους, ο «Νέστωρ» ανέπτυξε μια σειρά από δομές που συμβάλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», ανέπτυξε και λειτουργεί μέχρι σήμερα:

• Δύο Κέντρα Ημέρας Νόσου Alzheimer (Κυψέλη, Αγ. Ελευθέριος)
• Κλινική Βραχείας Νοσηλείας για ασθενείς με άνοια
• Δύο ψυχογηριατρικά Οικοτροφεία (Αθήνα, Χαλάνδρι)
• Προστατευόμενο Διαμέρισμα
• Ιατρείο Μνήμης και Ψυχιατρικό Ιατρείο, στους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Γαλατσίου, Βριλησσίων
• Γραμμή SOS για φροντιστές ασθενών με άνοια

Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για την άνοια όπως:

• εξωτερικά ιατρεία
• συμβουλευτικές συνεδρίες
• ομάδες εργοθεραπείας
• ψυχοθεραπευτικές ομάδες συγγενών
• πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι
• εκπαιδευτικά μαθήματα για συγγενείς ασθενών
• σεμινάρια για Επαγγελματίες Υγείας

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου της Αθήνας υλοποιεί πρόγραμμα σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης από εθελοντές, σε 35 οικογένειες ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη (μοναχικοί ηλικιωμένοι, ηλικιωμένοι που φροντίζουν ανήλικα εγγόνια και ηλικιωμένους με άνοια).
Ετησίως περισσότεροι από 5000 ηλικιωμένοι απολαμβάνουν δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer και για άλλα ψυχογηριατρικά προβλήματα ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας.
Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», απασχολεί σήμερα 76 εργαζόμενους και 45 ενεργούς εθελοντές.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ενέργειες ενημέρωσης της κοινότητας σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων μέσω ομιλιών, έντυπου υλικού και προωθητικών ενεργειών.

Διαβάστε ακόμη:

Άνοια: Το τεστ των 6 ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε στη γιαγιά σας

Αλτσχάιμερ & προβλήματα συμπεριφοράς: Γιατί ο συγγενής μου συμπεριφέρεται «παράλογα»;