ΥΓΕΙΑ

Θηλασμός μετά την αυξητική στήθους: Είναι εφικτός;

Η αυξητική στήθους είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής αισθητική επέμβαση, την οποία επιλέγουν οι γυναίκες για διάφορους λόγους.

Θηλασμός μετά την αυξητική στήθους: Είναι εφικτός;

Η αυξητική μαστών αποσκοπεί στην αύξηση του μεγέθους των μαστών μέσω της χρήσης ενθεμάτων.

Μία από τις πιο συχνές απορίες των γυναικών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυξητική στήθους είναι αν μπορούν να θηλάσουν μετά την επέμβαση.

Παρά τις ενστάσεις που εγείρονται κατά καιρούς από τους ειδικούς η απάντηση θετική με κάποιες εξαιρέσεις.

Τα ενθέματα δεν επηρεάζουν το θηλασμό, καθώς δεν διακόπτεται η πορεία των γαλακτοφόρων αδένων. Το ένθεμα μπαίνει πίσω από τον αδένα ή ακόμη και πίσω από τον μυ, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τον αδένα.

Όσον αφορά στην οδό πρόσβασης, για την πρόσβαση από τη θηλή, όπου το ένθεμα περνάει μέσα από τον αδένα, οι μελέτες δείχνουν ότι εάν η είσοδος του ενθέματος γίνει απλώς παραμερίζοντας τα στοιχεία του αδένα και χωρίς να κοπούν, τότε δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο θηλασμό.

bigstock Breastfeeding Mother Breast F 117224120

Εάν πάντως ο πλαστικός χειρουργός επιλέξει να κόψει μέρος του αδένα, τότε μπορεί να υπάρξει μία μείωση της ποσότητας γάλακτος στο θηλασμό, η οποία είναι της τάξεως του 10-20%. Οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί, που τοποθετούν το ένθεμα από τη θηλή, δεν κόβουν στοιχεία του αδένα.

Στις γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ και αποφεύγεται η τομή γύρω από τη θηλή, προκειμένου να μηδενιστούν οι πιθανότητες να μην μπορεί να θηλάσει.

Η περίπτωση που μια γυναίκα δεν θα μπορεί να θηλάσει, είναι μόνο όταν η πλαστική στήθους αλλοιώσει τον μαστό σε τέτοιο βαθμό, που παρεμποδίζεται η παραγωγή και η μεταφορά εκροής του γάλακτός στη θηλή. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ σπάνιο, με το ποσοστό να αγγίζει το 3%.

Αρκετές μελέτες έχουν γίνει προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα εισόδου της σιλικόνης μέσα στο γάλα και επομένως μόρια σιλικόνης να καταλήξουν στο παιδί.

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα μόρια σιλικόνης δεν διαπερνούν το εξωτερικό περίβλημα του ενθέματος και επομένως δεν καταλήγουν στον οργανισμό της γυναίκας.

Ακόμη κι αν δεν υπήρχε το εξωτερικό περίβλημα, το μόριο της σιλικόνης είναι πολύ μεγάλο για να περάσει τη μεμβράνη των κυττάρων κι επομένως να εισέλθει στο γάλα της μητέρας. Εξάλλου, ουδέποτε ανιχνεύτηκαν μόρια σιλικόνης σε μητρικό γάλα.

Μετά από ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, ο μαστός συμπεριφέρεται όπως θα συμπεριφερόταν αν δεν είχε το ένθεμα. Το τελευταίο λειτουργεί και ως εσωτερικό στήριγμα που δεν επιτρέπει πολύ μεγάλες μεταβολές στο σχήμα του μαστού, πράγμα το οποίο κρίνεται ως θετικό.

Οι πλαστικοί χειρουργοί ενθαρρύνουν τις γυναίκες, που έχουν κάνει αυξητική μαστών, να θηλάσουν τα παιδιά τους, διότι αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά ωφέλιμο οργανικά για το παιδί, αλλά και για την σχέση του με τη μητέρα.

Διαβάστε επίσης:

Τι εθνικότητας είναι το... στήθος σας;

Πώς ξεχωρίζουμε το ψεύτικο στήθος

Δείτε ποιο είναι το τέλειο στήθος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ