ΥΓΕΙΑ

Επιβίωση από έμφραγμα: Η διατροφή που βοηθά τη λειτουργία της καρδιάς

Οι άνθρωποι που μετά από ένα έμφραγμα ακολουθούν συγκεκριμένες διατροφικές συστάσεις, εμφανίζουν βελτιωμένη λειτουργία της καρδιάς και μειώνουν τις επιπτώσεις από το καρδιαγγειακό επεισόδιο.

Επιβίωση από έμφραγμα: Η διατροφή που βοηθά τη λειτουργία της καρδιάς

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρέιμοντ Κουόνγκ, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Brigham & Women's της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Circulation", πραγματοποίησαν τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή με 360 άτομα που είχαν επιζήσει μετά από έμφραγμα.

Εντός ενός μηνός μετά το έμφραγμα, οι μισοί από τους ασθενείς άρχισαν να λαμβάνουν μεγάλες δόσεις ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από ιχθυέλαιο (τέσσερα γραμμάρια ημερησίως) και οι άλλοι μισοί ένα εικονικό φάρμακο (πλασίμπο), παράλληλα με τα άλλα φάρμακά τους.

bigstock Fish Oil Capsules And Fish Tai 68109151

Η έρευνα έδειξε ότι τα ωμέγα-3 βοηθάνε την καρδιά να συστέλλεται καλύτερα, ενώ προστατεύουν και τον καρδιακό ιστό που δεν έχει πληγεί από το έμφραγμα.

Η μορφολογία και η λειτουργία της καρδιάς είναι δυνατό να επιδεινωθούν μετά από ένα έμφραγμα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια και σε άλλα προβλήματα.

Μία προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι η κατανάλωση ωμέγα-3 από ιχθυέλαιο βελτιώνει την επιβίωση των ασθενών που έχουν πάθει έμφραγμα.

Επίσης η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ωμέγα-3 έχουν ορισμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Διαβάστε επίσης:

Έμφραγμα: Πώς διαφέρουν τα συμπτώματα στα δύο φύλα

Ο καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει από έμφραγμα!

Έμφραγμα: Δείτε ποιες είναι οι πιθανότητες να επιβιώσετε ανάλογα με τα κιλά σας