ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τροφική δηλητηρίαση: 4 επικίνδυνες τροφές

Τροφική δηλητηρίαση: 4 επικίνδυνες τροφές

Είναι εύκολο να εντοπίσουμε το χαλασμένο γάλα από τη μυρωδιά του ή το τυρί που δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση από τη μούχλα που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στην επιφάνειά του. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούμε να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο που δεν έχει αλλοιωθεί ως προς την οσμή ή την όψη του.

Αρκετοί από τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι ούτε έχουν διακριτή γεύση ή μυρωδιά, αναφέρει η Μίντι Κοστέλλο, η οποία εργάζεται για τον αμερικανικό οργανισμό δημόσιας υγείας και ασφάλειας NSF.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε μερικές από τις τροφές που συνδέονται συχνότερα με περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε (βίντεο)

Οι 3 τροφές που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σας αν δεν μαγειρευτούν σωστά

Τροφική δηλητηρίαση: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα ανάλογα με την αιτία της