ΥΓΕΙΑ

Άσκηση μετά το φαγητό: Πόσος χρόνος πρέπει να μεσολαβήσει;

Η κατανομή των γευμάτων μέσα στην ημέρα μπορεί να μην επηρεάζει τον συνολικό αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνετε, έχει όμως σημαντική επίδραση στην απόδοση της άσκησης.

Άσκηση μετά το φαγητό: Πόσος χρόνος πρέπει να μεσολαβήσει;

Η πρόσληψη τροφής σε λάθος χρόνο μπορεί να εμποδίσει την απόδοσή σας στο γυμναστήριο, ενώ η υπερβολική κατανάλωση φαγητού πριν την άσκηση σας απομακρύνει από τους στόχους σας.

Όταν πρόκειται για φαγητό πριν από την άσκηση, όλα είναι σχετικά με τον χρόνο.

Ανεξάρτητα από το ποια ώρα της ημέρας επιλέγετε να ασκηθείτε, να γνωρίζετε ότι η προπόνηση πρέπει να γίνεται 2-3 ώρες μετά το γεύμα σας.

Αν πάτε για προπόνηση αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα, θα νιώθετε υποτονικά και μπορεί να αισθανθείτε δυσφορία στο στομάχι.

light meal

Επίσης το τελευταίο πράγμα που επιδιώκετε είναι η προπόνηση να εμποδίσει τη διαδικασία της πέψης.

Εάν έχουν μεσολαβήσει κάποιες ώρες από το τελευταίο γεύμα σας, οι περισσότεροι ειδικοί συστήνουν να φάτε ένα μικρό σνακ πριν την προπόνηση για να εφοδιάσετε το σώμα σας με την απαραίτητη ενέργεια.

Ένας συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεΐνης, όχι πάνω από 200 θερμίδες συνολικά, είναι ιδανικός. Τέτοιες είναι λίγα δημητριακά με άπαχο γάλα ή άπαχο γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς.

Αν κάνετε γυμναστική νωρίς το πρωί, να θυμάστε ότι η άσκηση με άδειο στομάχι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Μπορεί να μην έχετε όρεξη αμέσως μετά τον ύπνο αλλά η τροφοδότηση του οργανισμού με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για την προπόνησή σας.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε κοινές διατροφικές παγίδες που εμποδίζουν το αδυνάτισμα

Άσκηση: Πόσο μειώνει την επιθυμία για ανθυγιεινές τροφές