ΥΓΕΙΑ

Γυναίκες & θυμός: Ο κίνδυνος για την υγεία τους

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο θυμός και η επιθετική συμπεριφορά αυξάνουν στους άνδρες τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Γυναίκες & θυμός: Ο κίνδυνος για την υγεία τους

Απάντηση στο ερώτημα αν τα ίδια συναισθήματα δημιουργούν ανάλογα προβλήματα και στις γυναίκες, επιχείρησε να δώσει μεγάλη μελέτη από το Women's Ischemia Syndrome Evaluation (WISE).

Η έρευνα εστίασε στα συμπτώματα που παρουσιάζουν γυναίκες που εκφράζουν επιθετικότητα και θυμό.

Τα συμπεράσματα βασίστηκαν σε δεδομένα από σχεδόν 700 γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα.

Οι γυναίκες είχαν πόνους στο στήθος και άλλα συμπτώματα που πιθανώς συνδέονταν με την εμφάνιση καρδιακής πάθησης.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν αν αυτές οι γυναίκες είχαν επιθετική συμπεριφορά και θυμό και κατά πόσο εξωτερίκευαν αυτά τα συναισθήματα.

heart attack woman

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσες γυναίκες εξωτερικεύουν το θυμό τους κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρδιακή πάθηση, όπως μία απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών, ειδικά αν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως είναι η μεγάλη ηλικία, το ιστορικό διαβήτη και τα αυξημένα λιπίδια στο αίμα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εξωτερίκευση του θυμού είναι τοξική για την υγεία των γυναικών.

Όπως είπαν, οι κίνδυνοι για την υγεία από μια έκρηξη θυμού έχει καταγραφεί σε πολλές μελέτες, ενώ πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μετά από την εξωτερίκευση του θυμού πολλοί άνθρωποι έχουν πονοκεφάλους ή πόνο στην κοιλιά, παρουσιάζουν υπέρταση η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, συμπτώματα κατάθλιψης ή ταλαιπωρούνται από αϋπνίες.

Το μυστικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι να καταφέρνει κάποιος να συγκρατεί το θυμό του, εκφράζοντάς τον με όσο το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Έμφραγμα: Τρεις αναπάντεχοι παράγοντες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο

Θυμός: Οι επιπτώσεις του στον εγκέφαλο και την καρδιά