ΥΓΕΙΑ

Το τεστ των 10 λεπτών που θα σου αποκαλύψει πόσο υγιής είσαι

Η πρωτοποριακή συσκευή PNOĒ® φέρνει την επανάσταση στον χώρο της διατροφής και της υγείας.

Το τεστ των 10 λεπτών που θα σου αποκαλύψει πόσο υγιής είσαι

Αρκεί ένα check-up για να ελέγξουμε ότι είμαστε απολύτως υγιείς; Ποιες είναι οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο; Μπορούν η διατροφή και η άσκηση να κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας;

Μέχρι σήμερα, ένα τυπικό check-up δεν επιτρέπει μία απόλυτα ολοκληρωμένη εξέταση του καρδιολογικού, πνευμονολογικού και μεταβολικού συστήματος, στοιχεία που συνιστούν τους θεμέλιους λίθους της συνολικής υγείας του ανθρώπου. Το γνωστό Test Κόπωσης είναι σε θέση να εντοπίσει ένα μικρό ποσοστό των καρδιακών νοσημάτων, η Σπιρομέτρηση μπορεί να διαγνώσει μόνο συγκεκριμένες περιπτώσεις πνευμονολογικών ασθενειών, ενώ η Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας, που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία διατροφικού πλάνου, δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ…

Παρόλα αυτά, μία καινοτομία έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Ο λόγος για την πρωτοποριακή συσκευή PNOĒ®, που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή μας. Τι ακριβώς είναι και πώς μπορεί να μας βοηθήσει πρακτικά;

Πρόκειται για μια προσιτή και οικονομική συσκευή με μοναδικές δυνατότητες, που δημιουργήθηκε από την Endo Medical, ένα ελληνικό startup, με στόχο να προσφέρει σημαντικές καινοτομίες για τον ιατρικό κλάδο, κάνοντας προσιτή την τεχνολογία της ανάλυσης της ανθρώπινης αναπνοής σε όλους μας!

Ανακάλυψε το βέλτιστο και εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και άσκησης που σου ταιριάζει

PNOĒ 2

Τα καλά νέα, λοιπόν, είναι ότι πλέον υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την υγεία μας, ακολουθώντας ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα που μας ταιριάζει απόλυτα και ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες μας, ενώ παράλληλα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον τύπο άσκησης που θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας φορητής, χαμηλού κόστους και υψηλής ακρίβειας συσκευή, της PNOĒ®, η οποία αναλύει την ανθρώπινη αναπνοή και επιτρέπει την παρακολούθηση της απόδοσης του πνευμονολογικού και καρδιοαγγειακού συστήματος.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση, που είναι γνωστή ως Καρδιοπνευμονική Δοκιμασία Άσκησης (CPET), είναι απολύτως χρήσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση του βέλτιστου και εξατομικευμένου πλάνου διατροφής και άσκησης του ατόμου που υποβάλλεται σε αυτή. Πιο συγκεκριμένα, η PNOĒ® αναλύει μια σειρά βιοδεικτών και εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση που πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση, εκτελώντας παράλληλα μια γενική ανάλυση του πνευμονολογικού και καρδιοαγγειακού συστήματος.

Για να καταλάβουμε τη σημασία της, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα αντίστοιχες δυνατότητες παρέχονται αποκλειστικά από ιατρικές συσκευές κόστους άνω των 30.000 δολαρίων.

Οι ιδρυτές της PNOĒ® στοχεύουν σε περαιτέρω ανάπτυξη της ομώνυμης συσκευής

PNOĒ 3

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ανήκει στον Πάνο Παπαδιαμάντη και τον Απόστολο Ατσαλάκη.

Όπως σημειώνει ο Πάνος Παπαδιαμάντης, ένας εκ των δύο ιδρυτών της Endomedical και του εταιρικού σχήματος PNOE: «Η τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει εκδημοκρατίζει τεχνικές και μετρήσεις που στο παρελθόν ήταν προσβάσιμες μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η μέτρηση της PNOĒ® επιτρέπει την πλήρη και ολοκληρωμένη αξιολόγηση του καρδιακού, πνευμονολογικού και μεταβολικού συστήματος ενός ανθρώπου, με ένα εύκολο σε διαδικασία και σύντομο σε χρονική διάρκεια test 10 λεπτών».

Ο έτερος συνιδρυτής Απόστολος Ατσαλάκης δίνει έμφαση στις εκτεταμένες δοκιμές του προϊόντος επί ελληνικού εδάφους με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στο πλαίσιο των δοκιμών της PNOĒ® είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ελληνικές εταιρείες, ασφαλιστικούς οργανισμούς και νοσοκομειακές μονάδες εγνωσμένου κύρους. Καθοριστική είναι η συμβολή των 10 εξειδικευμένων επαγγελματιών, που η εταιρεία μας απασχολεί στους τομείς της Κλινικής Διατροφολογίας, της Αναπνευστικής και Καρδιοαγγειακής Λειτουργίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρολογίας, των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, με την υποστήριξη των οποίων είμαστε σε θέση να έχουμε ένα άρτιο προϊόν για την παγκόσμια αγορά».

Οι σχετικές με το θέμα εξελίξεις αναμένεται να είναι πολλές, καθώς οι ιδρυτές της εταιρείας συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία. Η PNOĒ® προχωράει με γοργούς ρυθμούς, ενώ ήδη από τις αρχές του 2017 διατηρεί ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στην Αθήνα για τους σκοπούς ανάπτυξης της ομώνυμης συσκευής.