ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Αφαίρεση θυρεοειδούς από το στόμα, χωρίς ίχνος ουλής στο λαιμό

Αφαίρεση θυρεοειδούς από το στόμα, χωρίς ίχνος ουλής στο λαιμό

Με τη συμμετοχή κορυφαίων χειρουργών θυρεοειδούς πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ακαδημία Ιατρικών Ερευνών της Σιγκαπούρης το 2o Διαστοματικό Εργαστήριο Θυρεοειδεκτομής, στο οποίο κύριο θέμα ήταν η εκπαίδευση επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο στη νέα επαναστατική τεχνική αφαίρεσης θυρεοειδούς από το στόμα.

Μοναδική ελληνική παρουσία ήταν του Εξειδικευμένου Χειρουργού Ενδοκρινών Αδένων Ευάγγελου Καρβούνη, Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας της Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, στην Ευρωκλινική Αθηνών, ο οποίος και εκπαιδεύτηκε στη συγκεκριμένη μέθοδο.

Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική αφαίρεσης θυρεοειδούς μέσω φυσικών οπών του σώματος, εφαρμόζεται ήδη επιτυχώς σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, και περιλαμβάνει επέμβαση μέσω του στόματος του ασθενούς, χωρίς τομή στο λαιμό, χωρίς σημάδια και με μηδενική αισθητική αλλοίωση.

Σχολιάζοντας την εμπειρία της εκπαίδευσης ο Δρ. Καρβούνης επισημαίνει: «Αντιμετώπισα με πρωτόγνωρο επιστημονικό δέος τη νέα αυτή τεχνική αφαίρεσης θυρεοειδούς από το στόμα, έχοντας την τύχη να εκπαιδευτώ στην ανωτέρω μέθοδο, από τον κορυφαίο στον κόσμο, Ταϊλανδό χειρουργό Dr Angkoon Anuwong, ο οποίος στη διάρκεια της εντατικής εκπαίδευσης, μας ανέλυσε ενδελεχώς τα οφέλη και τις ιδιαιτερότητες της καινοτόμου αυτής τεχνικής».

«Η θυρεοειδεκτομή από το στόμα» συμπληρώνει ο Δρ. Καρβούνης, «που μέχρι πρότινος έμοιαζε επιστημονική φαντασία, δείχνει να αλλάζει την ιστορία της χειρουργικής θυρεοειδούς στον κόσμο και αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα, που ελπίζω πολύ σύντομα να ενταχθεί στη φαρέτρα μας και στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα του ασθενούς, τις παθήσεις του θυρεοειδούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαστοματική αφαίρεση θυρεοειδούς με χρήση βιντεοκάμερας, είναι μία πρωτοπόρος επέμβαση παγκοσμίως, η οποία θεωρείται πολλά υποσχόμενη για το εγγύς μέλλον, δεδομένου ότι επί του παρόντος μόνο εξειδικευμένα κέντρα, με μεγάλο αριθμό περιστατικών ενδοκρινικής χειρουργικής και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια, φαίνεται να μπορούν να αναπτύξουν την ιδιαίτερη αυτή χειρουργική προσέγγιση.

thyreoidektomi

Δείτε κι αυτό:

Πότε πρέπει να αφαιρείται ο θυρεοειδής

Υποθυρεοειδισμός: Τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε (pics)

Δείτε πώς θα κάνετε αυτοεξέταση του θυρεοειδούς (βίντεο)

Πώς θα καταλάβετε ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται ιώδιο

Δερματολογικά συμπτώματα που φανερώνουν πρόβλημα στον θυρεοειδή (εικόνες)

 

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη - «Μπορεί να έχουμε 1000 κρούσματα μέσα στον Οκτώβρη»

Oruc Reis: Σε απόσταση αναπνοής ο Στόλος από τους Τούρκους - Έρχεται νέα ΝΑVTEX

Δίκη Χρυσής Αυγής: Επιμένει η εισαγγελέας - Ζήτησε ξανά να δοθεί αναστολή στους καταδικασθέντες

Καιρός: Προσοχή! Το έκτακτο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Oruc Reis: Η Γενί Σαφάκ προειδοποιεί για νέες NAVTEX - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Καστελόριζο: Τι είδαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι και άρχισαν να... τρέμουν (pics)

ΟΑΕΔ: Δωρεάν σπίτια σε ευάλωτες οικογένειες - Δείτε τους δικαιούχους

Επιστράτευση: Πότε θα γίνει - Ποιες ηλικίες θα κληθούν

Τροποποίηση Ε9 για όσους νομιμοποίησαν αυθαίρετα – Τι ισχύει με τον ΕΝΦΙΑ

Oruc Reis: Πού βρίσκεται τώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο

Κορονοϊός: Δεν θα αποφύγουμε το lockdown - Αυτές οι περιοχές «κινδυνεύουν»

Προσλήψεις ΑΣΕΠ: Αλλάζουν όλα - Στο Δημόσιο με Πανελλήνιες εξετάσεις