ΥΓΕΙΑ

Υποθυρεοειδισμός: Τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε (pics)

Εάν έχετε διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διατροφικές σας επιλογές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πάθησης.

Υποθυρεοειδισμός: Τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε (pics)

Ο υποθυρεοειδισμός, δηλαδή η διαταραχή του θυρεοειδούς που χαρακτηρίζεται από επιβράδυνση της λειτουργίας του αδένα, δεν θεραπεύεται, επομένως πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της πάθησης.

Ένα από αυτά είναι και η σωστή διατροφή, δηλαδή μια διατροφή που περιλαμβάνει «φιλικές προς τον θυρεοειδή» τροφές και αποκλείει άλλες που τον βλάπτουν.

thureoeidis adenas

Θυρεοειδής

Ο θυρεοειδής είναι ένας μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στον λαιμό και ελέγχει τις μεταβολικές διεργασίες που επιτελούνται στον οργανισμό. Αυτό το πετυχαίνει απελευθερώνοντας ορμόνες οι οποίες ρυθμίζουν τον καρδιακό παλμό, τον ρυθμό καύσης των θερμίδων κ.ά.

Στον υποθυρεοειδισμό η παραγωγή αυτών των χρησιμότατων ορμονών είναι αισθητά μειωμένη, με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται συμπτώματα όπως η κόπωση, η καταθλιπτική διάθεση και η αύξηση του βάρους.

Η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη για τη διαχείριση του υποθυρεοειδισμού, ωστόσο και η διατροφή δρα εξαιρετικά βοηθητικά για τους ασθενείς.

Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε ποιες τροφές είναι κατάλληλες και ποιες όχι για τα άτομα που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό.

Πηγή: prevention.com

Δείτε κι αυτό:

Δείτε πώς θα κάνετε αυτοεξέταση του θυρεοειδούς (βίντεο)

Πώς θα καταλάβετε ότι ο οργανισμός σας χρειάζεται ιώδιο

Δερματολογικά συμπτώματα που φανερώνουν πρόβλημα στον θυρεοειδή (εικόνες)