ΥΓΕΙΑ

Έκζεμα: Τρεις τρόποι διαχείρισης των συμπτωμάτων στο σπίτι

Το έκζεμα είναι μία χρόνια φλεγμονώδης δερματολογική πάθηση με βασικά συμπτώματα την ξηροδερμία, τη φαγούρα και την ερυθρότητα της επιδερμίδας.

Έκζεμα: Τρεις τρόποι διαχείρισης των συμπτωμάτων στο σπίτι

Συχνά εμφανίζεται στα παιδιά πριν τη συμπλήρωση του ενός έτους, είναι όμως πιθανό να εκδηλωθεί και στην ενήλικη ζωή.

Τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται συνήθως με αλοιφές, κρέμες και άλλα προϊόντα ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Παράλληλα με αυτά, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να διαχειριστείτε τις κρίσεις του εκζέματος, τόσο στο πρόσωπο, όσο και το σώμα.

Βιταμίνες

Οι πάσχοντες από έκζεμα μπορούν να μειώσουν την ξηροδερμία προσθέτοντας κάποιες βιταμίνες στην καθημερινή διατροφή τους.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα, καθώς το σοβαρό έκζεμα έχει συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης B12 μπορεί επίσης να μειώσει τις κρίσεις.

Vitamin D tablet

Λάδι καρύδας

Η αντικατάσταση της ενυδατικής που χρησιμοποιείτε συνήθως με λάδι καρύδας μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των κρίσεων λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. Οι πάσχοντες από έκζεμα τείνουν να έχουν μεγαλύτερο αριθμό βακτηρίων στην επιδερμίδα τους, γεγονός που επιδεινώνει την πάθηση.

coconut oil

Υγραντήρας

Κάποιοι πάσχοντες από έκζεμα βλέπουν τα συμπτώματα να επιδεινώνονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα επειδή ο κρύος αέρας στεγνώνει την υγρασία των σπιτιών με αποτέλεσμα να στεγνώνει το δέρμα και να επιδεινώνεται η ξηροδερμία. Για να αποτρέψετε το φαινόμενο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε υγραντήρα όταν κοιμάστε.

Πηγή: express.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Έκζεμα ενηλίκων: Παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα, εγκεφαλικό, αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια

Έκζεμα: 8 λόγοι που επιδεινώνεται τον χειμώνα

Ακμή, έκζεμα, ψωρίαση: Οι 5 τροφές που χρειάζεται το δέρμα σας