ΥΓΕΙΑ

Λεμόνι: 6 χρήσεις για χαλάρωση, καλή διάθεση, ενίσχυση της μνήμης (video)

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεμόνια είναι ωφέλιμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C.

Λεμόνι: 6 χρήσεις για χαλάρωση, καλή διάθεση, ενίσχυση της μνήμης (video)

Χρησιμεύουν στη μαγειρική, αρωματίζουν το τσάι και τα άλλα αφεψήματα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Έχουν όμως πολλές ακόμη εκπληκτικές ιδιότητες.

Απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι λεμονιού δίπλα στο κρεβάτι σας και θα διαπιστώσετε ότι σας αναζωογονεί, θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και θα τονώσει τις πνευματικές σας ικανότητες.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού αποτελεί αποδεδειγμένα φάρμακο για την κατάθλιψη.

Πιάστε ένα λεμόνι, μυρίστε το και η διάθεσή σας αμέσως θα βελτιωθεί!



- Το βράδυ χρησιμοποιείτε μία καταλυτική / αρωματική λάμπα στην οποία θα ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού. Το άρωμα του λεμονιού θα σας βοηθήσει να «καθαρίσετε» το μυαλό σας και να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό σας.

- Το λεμόνι έχει την εξής καταπληκτική ιδιότητα: Εάν κάνετε καθημερινές εισπνοές, θα βελτιώσετε την ικανότητα συγκέντρωσης και την μνήμη σας.

- Η μυρωδιά του λεμονιού προσφέρει αναζωογόνηση, βοηθά στη συγκέντρωση και διεγείρει τις πνευματικές ικανότητες. Αποτελεί επίσης καλή συμπληρωματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

- Το λεμόνι δεν έχει μόνο ευχάριστο άρωμα αλλά και αντιβακτηριακές ιδιότητες και αποτελεί εξαιρετικό καθαριστικό της ατμόσφαιρας.

- Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η μυρωδιά του λεμονιού μειώνει την αρτηριακή πίεση.

- Τα μυρμήγκια, οι μύγες, τα κουνούπια και άλλα έντομα είναι απίθανο να παραμείνουν στο σπίτι σας εάν μυρίσουν λεμόνι. Αντί να ξοδεύετε χρήματα για χημικά απωθητικά, εμπιστευτείτε τη δύναμη του λεμονιού!

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Λεμόνι: 9 εκπληκτικές χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις: Γιατί πρέπει να καταναλώνετε λεμόνια

Λεμόνι: Τα οφέλη του για υγεία και ομορφιά (γράφημα)