ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ποια τρόφιμα επιδεινώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου; (εικόνες)

Ποια τρόφιμα επιδεινώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου; (εικόνες)

Είναι γεγονός ότι τα οιστρογόνα ευθύνονται συχνά για τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Όταν η συγκεκριμένη ορμόνη είναι αυξημένη μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση συμπτωμάτων όπως πονοκέφαλοι, αύξηση βάρους, ευαισθησία στο στήθος, έντονες περίοδοι, ευερεθιστότητα και μεταβολές της διάθεσης. Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφίμων.

Ποιες είναι λοιπόν οι «ένοχες» τροφές που πρέπει να αποφεύγετε;

Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η καφεΐνη μπορούν να δημιουργήσουν ανισορροπίες στο σάκχαρο του αίματος που προκαλούν ή επιδεινώνουν τα συμπτώματα της περιόδου.

Επιπλέον, το κρέας και η σόγια μπορεί επίσης να επιδεινώσουν το πρόβλημα, καθώς τα εκτρεφόμενα ζώα λαμβάνουν πολλές ορμόνες και αντιβιοτικά, που σας μεταφέρουν όταν τα καταναλώνετε.

Δυστυχώς, ακόμη και οι λεγόμενες υγιεινές διατροφικές στρατηγικές μπορούν να ενισχύσουν αυτά τα προβληματικά συμπτώματα της περιόδου. Για παράδειγμα, επιλέγοντας να ακολουθείτε μία διατροφή εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μία χορτοφαγική διατροφή, μπορεί να έχετε σύντομες ή ακανόνιστες περιόδους.

Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) και ανωμαλίες στην περίοδό σας, ακολουθήστε μία αντιφλεγμονώδη, πλούσια σε φυτικές τροφές διατροφή με πολύχρωμα λαχανικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και στη μείωση των συμπτωμάτων.

Δείτε πώς μπορείτε να μετριάσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα στην gallery που ακολουθεί...

Πηγή: mindbodygreen.com