ΥΓΕΙΑ

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Τα ροφήματα που την «ρίχνουν»

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές για την υγεία, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Τα ροφήματα που την «ρίχνουν»

Μικρές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και να αποτρέψουν τις επιπλοκές που τον συνοδεύουν.

Τα μικρά και συχνά γεύματα με λίγες θερμίδες, η μειωμένη πρόσληψη νατρίου και η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, η κατανάλωση κάποιων ροφημάτων για διάστημα 12 εβδομάδων, μπορεί να «ρίξει» την αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.

Τα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν στη «μάχη» ενάντια στην υψηλή αρτηριακή πίεση είναι τα εξής:

Χυμός παντζάρι

Το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας επισημαίνει ότι ένα ποτήρι χυμός παντζαριού κάθε μέρα διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

pantzari

Η ερευνητική ομάδα του Ιδρύματος ανέλυσε την επίδραση που έχει ο χυμός σε 64 ανθρώπους με υψηλή αρτηριακή πίεση και επιβεβαίωσε πως όταν αυτό καταναλώνεται ωμό προσφέρει επιπλέον θρεπτικά συστατικά και «ρίχνει» την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο χυμός παντζαριού είναι πλούσιος σε νιτρικά άλατα, βιταμίνες Α, Β και C, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή, αμινοξέα, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, νάτριο, διαλυτές και μη διαλυτές ίνες και φυσικά σάκχαρα.

Κομπούχα

Το κομπούχα είναι προϊόν ζύμωσης, ελάχιστα ανθρακούχο, αρωματισμένο με μαύρο ή πράσινο τσάι. Θεωρείται λειτουργικό προϊόν λόγω των ωφέλιμων για την υγεία βακτηρίων και μυκήτων που το παράγουν και περιέχονται στο τελικό προϊόν.

Το κομπούχα είναι πηγή προβιοτικών και η συχνή κατανάλωσή του ενισχύει την χλωρίδα του εντέρου και βοηθά στην εντερική λειτουργία.

kompouxa

Έρευνες αναφέρουν ότι η λήψη προβιοτικών σε τακτική βάση διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών των Η.Π.Α, 75 εκατ. Αμερικανοί (1/3) έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και από αυτούς μόνο το 54% διατηρεί την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: Medical Daily

Διαβάστε επίσης:

Καρδιακή ανεπάρκεια: Ο χυμός που βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων

Ο χυμός παντζάρι κρατά τον εγκέφαλο νέο!

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019