ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Άλατα Epsom: Τα οφέλη τους για την υγεία (εικόνες)

Άλατα Epsom: Τα οφέλη τους για την υγεία (εικόνες)

Τα άλατα Epsom είναι μια ανόργανη ένωση από θειικό άλας και μαγνήσιο, μέταλλα τα οποία απορροφώνται σε μεγάλο βαθμό από το δέρμα.

Γνωστά και ως άλατα θειικού μαγνησίου, αποτελούν μία ένωση μαγνησίου, θείου και οξυγόνου, που δημιουργούν το σύμπλεγμα MgSO4.

Το μαγνήσιο βελτιώνει την υγεία και μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό, βοηθά την λειτουργία των μυών και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Το θειικό άλας συμβάλλει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, βοηθά στην αντιμετώπιση των ημικρανιών και στην αποβολή των τοξινών.

Τα άλατα Epsom μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τόσο εσωτερικά ως πόσιμο διάλυμα, όσο και εξωτερικά.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τα 7 οφέλη τους για την υγεία

Πηγή: Medical Daily

Photo 1/7
Τα άλατα Epsom χαλαρώνουν τους μυς και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα, ελαττώνουν τις κράμπες και αντιμετωπίζουν τον πόνο των αρθρώσεων.
Photo 2/7
Η ανεπάρκεια μαγνησίου στους διαβητικούς οφείλεται στα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, τα οποία οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια μαγνησίου μέσω των ούρων. Τα άλατα Epsom ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Photo 3/7
Ενυδατώνουν την επιδερμίδα, μειώνουν την εμφάνιση ρυτίδων και βελτιώνουν την ποιότητα της τρίχας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν βασικό συστατικό σε σαμπουάν, αντηλιακά, αντιγηραντικές κρέμες και κρέμες περιποίησης μαλλιών. Επίσης αναζωογονούν και ξεκουράζουν το σώμα.
Photo 4/7
Βοηθούν στην εγκυμοσύνη, συμβάλλοντας στην πρόληψη της προεκλαμψίας και μειώνουν τα συμπτώματα που οδηγούν σε πρόωρο τοκετό.
Photo 5/7
Αποτοξινώνουν τον οργανισμό, διευκολύνουν τις κενώσεις και ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα εξαιτίας της καθαρτικής τους δράσης.
Photo 6/7
Τα άλατα Epsom χορηγούνται ενδοφλέβια ή με εισπνεόμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση των κρίσεων άσθματος.
Photo 7/7
Ανακουφίζουν από το φούσκωμα και μειώνουν την κατακράτηση υγρών, βοηθώντας στην αποβολή του περιττού νατρίου και των υγρών από το σώμα.

BEST OF NETWORK

PlusQueen