ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια με τα παιδιά σας

Οι γονείς θα πρέπει να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια με τα παιδιά τους για να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους και τα οφέλη που αυτά συνεπάγονται.

Γιατί πρέπει να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια με τα παιδιά σας

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο (Internet Matters), αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι γονείς δεν αισθάνονται σίγουροι ότι ασχολούνται με τα ζητήματα που αφορούν το online gaming, παρά το γεγονός ότι περισσότερο από τα τρία τέταρτα των παιδιών συμμετέχουν σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Τα ευρήματά τους δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς γονείς (55%) ανησυχούν ότι άγνωστοι θα προσεγγίσουν τα παιδιά τους μέσω των online πλατφορμών τυχερών παιχνιδιών, ενώ πάνω από το ένα τρίτο (38%) δεν είναι σίγουροι για τους online συμπαίκτες των παιδιών τους.

Η έκθεση, με τίτλο «Παιχνίδι δημιουργίας γονικής μέριμνας», ενθαρρύνει τους γονείς να κατανοήσουν τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα παιχνίδια, με το 62% των ερωτηθέντων να αναγνωρίζουν ότι η χρήση παιχνιδιών στο διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Με βάση τα ευρήματα, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει μία σειρά ηλεκτρονικών πηγών για τους γονείς, που θα τους παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του online gaming. Η ηλεκτρονική καθοδήγηση περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για βιντεοπαιχνίδια κατάλληλα για όλη την οικογένεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Internet Matters, Carolyn Bunting δήλωσε ότι οι γονείς που συμμετέχουν τακτικά στις δραστηριότητες των παιδιών τους στο διαδίκτυο είναι σε θέση να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν.

Πηγή: independent.co.uk