ΥΓΕΙΑ

Προβλήματα θυρεοειδούς στις γυναίκες: Αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση (video)

Ο θυρεοειδής είναι ένας σημαντικός ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται μπροστά στο λαιμό.

Προβλήματα θυρεοειδούς στις γυναίκες: Αιτίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση (video)

Παράγει τρεις ορμόνες, τη θυροξίνη (Τ4), την τριωδοθυρονίνη (Τ3), και την καλσιτονίνη (CT). Οι πιο βασικές είναι η Τ4 και η Τ3 και για να τις συνθέσει ο θυρεοειδής χρειάζεται ιώδιο το οποίο προσλαμβάνει από το αίμα. Το ιώδιο αυτό προέρχεται από τις τροφές.

Αν το ιώδιο των τροφών είναι λίγο, τότε ο θυρεοειδής αναγκάζεται να λειτουργεί περισσότερο και έτσι διογκώνεται, δημιουργείται δηλαδή αυτό που ονομάζουμε βρογχοκήλη.

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι απαραίτητες για το μεταβολισμό, την ωρίμανση και ανάπτυξη όλων των κυττάρων και των ιστών.

Ο υποθυρεοειδισμός είναι η συχνότερη από τις θυρεοειδοπάθειες, πέντε φορές συχνότερη στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες και ακόμη πιο συχνή σε ηλικιωμένα άτομα.

Ο υπερθυρεοειδισμός είναι επίσης μια συχνή ενδοκρινοπάθεια, πέντε φορές συχνότερη στις γυναίκες απ’ ότι είναι στους άντρες, ακόμα πιο συχνή στην ηλικία μεταξύ 20 και 40 ετών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο όσα πρέπει να ξέρετε για τις διαταραχές του θυρεοειδούς:


Πηγή: BestieΔιαβάστε επίσης:Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα βασικά συμπτώματα σε εικόνεςΥποθυρεοειδισμός: Τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε (pics)Λειτουργία θυρεοειδούς: 13 σημεία-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ