ΥΓΕΙΑ

Πρωινό: Πότε σας βοηθά να «κάψετε» διπλάσιες θερμίδες

Αν θέλετε ο μεταβολισμός σας να είναι ενεργός και να «καίτε» θερμίδες, πρέπει να τρώτε πλούσιο πρωινό.

Πρωινό: Πότε σας βοηθά να «κάψετε» διπλάσιες θερμίδες

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Lübeck στην Γερμανία, τρώγοντας κανείς μεγαλύτερο πρωινό, συγκριτικά με το βραδινό, καίει τις διπλάσιες θερμίδες.

Αυτό θα μπορούσε, υποστηρίζουν οι ειδικοί, να είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση του σακχάρου του αίματος σε σταθερά επίπεδα.

Το πλούσιο πρωινό προκαλεί κορεσμό, ταυτόχρονα όμως ενισχύει μια διαδικασία, γνωστή ως θερμογένεση, κατά την οποία το σώμα καίει θερμίδες για την παραγωγή θερμότητας. Εκτός από τις θερμίδες, με την θερμογένεση μπορεί κανείς να κάψει και λίπος.

Καταναλώνοντας ένα μεγάλο πρωινό, μπορείτε να «κάψετε» τις διπλάσιες θερμίδες, συγκριτικά με εκείνες που θα «καίγατε» εάν τρώγατε ένα μεγαλύτερο βραδινό.

Στο πλαίσιο της μελέτης, άνδρες κατανάλωσαν πρωινό με πολλές θερμίδες και βραδινό με λιγότερες θερμίδες. Σε επόμενη φάση έκαναν το αντίστροφο. Διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες θερμίδες στο πρωινό, είχαν ως αποτέλεσμα να καίνε διπλάσιες θερμίδες, καθώς ο μεταβολισμός λειτουργούσε καλύτερα.

Οι τιμές του σακχάρου στο αίμα και οι συγκεντρώσεις ινσουλίνης, μειώθηκαν μετά ένα πλούσιο σε θερμίδες πρωινό, αλλά όχι μετά από το πλούσιο βραδινό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι το φτωχό σε θερμίδες πρωινό προκαλούσε έντονη επιθυμία για γλυκό και μεγαλύτερη όρεξη.

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό: Οι 7 καλύτερες τροφές για να ξεκινήσετε τη μέρα σας (pics)

Πέντε τρόποι να κάνετε το πρωινό σας πιο υγιεινό (pics)

Διαβήτης: Τι περιλαμβάνει το πρωινό που μειώνει τον κίνδυνο κατά 25%