ΥΓΕΙΑ

Τα 9 σημάδια της υπέρτασης που δεν πρέπει να αγνοείτε (βίντεο)

Η υπέρταση είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση του αίματος και επηρεάζει κυρίως τους ενήλικες αλλά είναι δυνατό να διαγνωσθούν με υπέρταση ακόμη και μικρά παιδιά.

Τα 9 σημάδια της υπέρτασης που δεν πρέπει να αγνοείτε (βίντεο)

Εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ενήλικες πάσχει από αυξημένη αρτηριακή πίεση. Στην Ελλάδα η υπέρταση αφορά περίπου το 20% του συνολικού πληθυσμού.

Σε ποσοστό 90-95% των περιπτώσεων η υπέρταση χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής, οφείλεται δηλαδή σε κληρονομικούς παράγοντες, αυξημένο σωματικό βάρος, καθιστική ζωή, υπερβολική πρόσληψη αλατιού, αυξημένο άγχος, αθηροσκλήρωση.

Στις άλλες περιπτώσεις, η υπέρταση χαρακτηρίζεται ως δευτεροπαθής, οφείλεται δηλαδή σε κάποια άλλη πάθηση. Οι παθήσεις που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση δευτεροπαθούς υπέρτασης είναι η νεφροπάθεια, η στένωση των νεφρικών αρτηριών, η υπνική άπνοια, οι διαταραχές των αιμοφόρων αγγείων, οι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα και η προεκλαμψία (κατά την εγκυμοσύνη).

Δείτε με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται η υπέρταση:


Πηγή: BestieΔιαβάστε επίσης:Lockdown λόγω κορονοϊού: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασηςΝυχτερινή υπέρταση: Οι κίνδυνοι για την καρδιάΑρτηριακή πίεση: 6 τροφές για να τη μειώσετε (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ